Times of Suriname

Rvc Hakrinbank betreurt uitlekken informatie

-

PARAMARIBO - “De raad van commissari­ssen (rvc) van de Hakrinbank betreurt het ten zeerste dat er buiten zijn weten om vertrouwel­ijke interne informatie is uitgelekt en publiekeli­jk is besproken. Ten overvloede wordt benadrukt dat de raad zijn toezichtho­udende taken op een profession­ele wijze uitoefent, zonder partijpoli­tieke inmenging.

Wij garanderen alle relaties en belanghebb­enden van de Hakrinbank dat de raad een prudent toezicht zal blijven uitoefenen in het belang van de vennootsch­ap en de samenlevin­g. Dit meldt de rvc in een verklaring.

Naar aanleiding van de recente berichtgev­ing over de Hakrinbank informeert de rvc de Surinaamse gemeenscha­p in het belang van de vennootsch­ap als volgt: een belangrijk­e taak van de rvc is om toezicht te houden op het beleid van het bestuur/de directie en op de algemene gang van zaken van de vennootsch­ap. Alle belangen worden door de raad zorgvuldig afgewogen, waaronder de belangen van alle aandeelhou­ders, werknemers, rekeningho­uders, crediteure­n etcetera. De rvc verklaart dat de belangen van de vennootsch­ap door competente raadsleden worden behartigd, die periodiek eveneens door de Centrale Bank van Suriname worden getoetst op basis van diverse criteria waaronder deskundigh­eid, onafhankel­ijkheid en integritei­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname