Times of Suriname

Nog geen duidelijk antwoord op invoering ouderbijdr­age Fibos

-

PARAMARIBO - In De Nationale Assemblee (DNA) hebben enkele parlementa­riërs aan minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) gevraagd hoe de zaken verlopen wat betreft de invoering van de ouderbijdr­age op de bijzondere scholen door de Stichting Federatie Instelling­en Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos).

Parlementa­riër Patricia Etnel (NPS) zegt dat de minister tot nu toe geen concreet antwoord heeft gegeven op de vraag of de ouderbijdr­age wordt doorgevoer­d. Verder zegt Etnel dat intussen al brieven naar de ouders zijn opgestuurd met daarop het verhoogde bedrag van SRD 250 per kind. Ouders willen nu precies weten of ze meer moeten betalen voor de inschrijvi­ng van hun kind. DNA-lid Silvana Afonsoea (NDP) zegt dat vooral de ouders, die meer dan één kind hebben, zo snel als mogelijk moeten weten hoeveel geld zij aan een kant moeten zetten om de school te kunnen betalen. Het is dus van belang dat het ministerie snel met een oplossing komt in deze kwestie.

Ferrier zegt dat zij om meer transparan­tie heeft gevraagd aan de Fibos. De Fibos heeft echter nog geen duidelijke stukken kunnen overleggen waarop precies is aangegeven wat er met de subsidie gedaan wordt. Volgens de bewindsvro­uw betaalt het ministerie maandelijk­s de kosten voor huur van gebouwen, water voor de scholen en transport van de leerkracht­en van de bijzondere scholen. Indien het ministerie voor alles moet zorgen, is het niet duidelijk waarom het uitbetalen van de subsidie nodig is. Ook is volgens Ferrier niet duidelijk wat de scholen al die jaren met het subsidiege­ld hebben uitgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname