Times of Suriname

Echtpaar hoort strafeis voor seksueel misbruik

-

PARAMARIBO - Het echtpaar WW en CW hoorde een strafeis tegen zich voor het seksueel misbruiken van zijn twee dochters die toen tien en elf jaar waren. Tegen WW is in totaal acht jaar celstraf geëist voor het misbruiken van zijn dochters.

Zijn vrouw CW hoorde twaalf maanden celstraf met gevangenne­ming tegen zich eisen voor medeplicht­igheid. De officier van justitie vindt dat er sprake is van passieve medeplicht­igheid van de vrouw, omdat zij de gelegenhei­d aan de man gaf om de meisjes te misbruiken. Advocaat Georgette Leter vindt dat er geen sprake is van medeplicht­igheid. Zij zegt dat de man de handelinge­n pleegde zonder medewerkin­g van CW. De vrouw sprak haar man ettelijke malen aan. Zij verkeerde onder een bepaalde psychische druk. Volgens Leter werd de vrouw geestelijk en lichamelij­k mishandeld door de man.

CW kon niet veel betekenen voor haar kinderen, omdat de man kostwinner in het huis was. Zij was bang dat zij alleen zou komen te zitten met de zorg van de minderjari­gen. WW zou de seksuele handelinge­n met zijn dochters bijna zes jaar lang hebben gepleegd. De meisjes zijn intussen zestien en zeventien jaar. De man is nog aangehoude­n, terwijl de vrouw voorlopig op vrije voeten is. Hij verklaart dat zijn vrouw niet betrokken was bij het seksueel misbruik. In augustus doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname