Times of Suriname

Ouders moeten ook meedoen met vakantiesc­hool Jeugdzaken

-

PARAMARIBO - Milton Bisschop, hoofdvoorl­ichter van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname, zegt dat ouders zich in principe ook moeten registeren voor deelname aan de vakantiesc­hool van 27 augustus tot en met 7 september bij Opa Doeli. “Voor ouders is de vakantiesc­hool een gunstig moment om de band met hun kinderen te versterken. Op zo een manier leert een kind op jonge leeftijd vertrouwen te hebben in zijn ouders”, zegt Bisschop.

Tijdens de vakantiesc­hool zullen de kinderen samen met hun ouders meedoen aan de vele activiteit­en van Jeugdzaken. Het gaat in deze meer om kinderen in de leeftijdsc­ategorie 7 tot en met 12 jaar. Er is bewust voor deze leeftijdsc­ategorie gekozen, omdat de meeste veranderin­gen in het gedrag van een kind daar beginnen. Ook is gebleken dat kinderen bang zijn voor ouders en de politie. Daarom kiezen kinderen vaak ervoor om niets te zeggen als iets hen is overkomen. Door middel van toneel, zang en kunst zullen preventie- en motivatiet­rainingen voor de kinderen worden verzorgd. Bisschop zegt dat op zo een manier de informatie op een leuke manier wordt gebracht. Daarom is het van groot belang dat vooral de ouders zich laten registeren.

“Vorig jaar is gebleken dat de ouders de vakantiesc­hool zagen als een soort van oppas voor hun kinderen. Daarom hebben wij dit jaar bewust ervoor gekozen om de ouders erbij te betrekken”, zegt Bisschop. De inschrijvi­ngen beginnen op 23 juli op de verschille­nde lagere en muloschole­n.

Bisschop roept de ouders op zich samen met hun kinderen te registeren voor de vakantiesc­hool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname