Times of Suriname

Hoofd Amsterdams­e brandweer bedreigd door eigen personeel

-

$M67(RD$M - De $msterdamse ErandZeerc­ommandant /een 6chaap Zordt met de dood EedreiJd door leden van ]ijn eiJen korps. 9olJens het AD heeIt 6chaap tot nu toe tZee keer aanJiIte Jedaan. De situatie is ]o ernstiJ dat de ErandZeerc­ommandant EeveiliJd moet Zorden ]eJJen Eronnen teJen de krant. De doodsEedre­iJinJen ]ouden van ontevreden ErandZeerl­ieden komen. =o ]ou er onder meer een Jeldin]amelinJsac­tie ]ijn Jehouden om 6chaap dood te laten rijden.

9olJens de krant deed de ErandZeerc­ommandant in IeEruari en maart aanJiIte. (r is noJ niemand opJepakt. Het OpenEaar Ministerie EevestiJt dat er tZee keer aanJiIte is Jedaan van meerdere EedreiJinJ­en maar Zil er verder niets over ]eJJen. :el loopt er een onder]oek. %urJemeeste­r Halsema van $msterdam noemt de EedreiJinJ­en onacceptaE­el. =e ]eJt dat ]e de situatie met 6chaap heeIt Eesproken en volJende Zeek opnieuZ met hem om taIel ]it. ³,k ]al het Erede dossier ErandZeer met voorranJ Eehandelen´ ]eJt ]e. De commandant heeIt sinds ]ijn aanstellin­J in 2016 al ru]ie met een deel van de $msterdamse ErandZeer. De oud-politieche­I Zerd door toenmaliJ EurJemeest­er (Eerhard van der /aan Eenoemd om de machocultu­ur in het korps aan te pakken. Dat doet 6chaap met harde hand en dat stuit een aantal ErandZeerl­ieden teJen de Eorst. ,n mei ]ei hij noJ dat hij leden van criminele motorcluEs Zil Zeren Eij de ErandZeer.

De voor]itter van de ondernemin­Jsraad van de $msterdamse ErandZeer 6tephane &oninJs ]eJt in een reactie teJen de krant niet te Zeten van de EedreiJinJ­en. ³$ls dit verhaal klopt is dat enorm triest. :ij keuren elke vorm van intimidati­e en EedreiJinJ aI.´ $ls politieche­I Zerd 6chaap in 2010 ook EedreiJd toen door krakers. =ijn ZoninJ Zerd 24 uur per daJ EeZaakt. De krakers Zaren Eoos over de antikraakZ­et die destijds inJinJ en het voornemen van de $msterdamse politie om 200 kraakpande­n te ontruimen.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname