Times of Suriname

Slachtoffe­rs MH17 herdacht

-

9,-)H8,=(1 - 1aEestaand­en uit Einnen- en Euitenland heEEen in 9ijIhui]en de 298 slachtoffe­rs van de MH17vlieJr­amp herdacht. =e deden dat Eij het 1ationaal Monument MH17. Rond het moment dat de %oeinJ 777 van Mala\sia $irlines vier jaar Jeleden neerstortt­e Zaren de onJeveer dui]end aanZe]iJen een minuut stil. 9ooraIJaan­d aan dat moment la]en Iamilie en vrienden de namen en leeItijden op van alle slachtoffe­rs. De /uchtmachtk­apel ver]orJde de mu]iek en aan het eind opende minister-president Mark Rutte het defilé met het leJJen van Eloemen Eij het monument dat Eestaat uit 298 Eomen.

³Het is nu vier jaar na de aIschuZeli­jke aanslaJ op vlucht MH17´ ]ei 3iet 3loeJ voor]itter van 6tichtinJ 9lieJramp MH17. ³9ier jaar na het JeZelddadi­Je verlies van on]e dierEaren. 9ier jaar nadat on]e levens vollediJ op ]ijn kop ]ijn Je]et. 9ier jaren ook Zaarin Zij voortduren­d Zorden JeconIront­eerd met Eerichten en discussies over Zaarheid rechtvaard­iJheid schuld verantZoor­delijkheid en aansprakel­ijkheid.´ (n het is volJens hem noJ niet voorEij aanJe]ien naEestaand­en noJ steeds te maken heEEen met repatrisri­nJ en identifica­tie van stoffelijk­e resten van slachtoffe­rs. Ook als er een straIproce­s komt teJen de verdachten komt er noJ veel op de naEestaand­en aI. ³Ook dan is het Joed om samen te ]ijn.´ Het toestel van Mala\sia $irlines Zerd op 17 juli 2014 Eoven Oost-Oekrawne uit de lucht Jeschoten. $lle 298 in]ittenden kZamen om. Onder hen Zaren 196 1ederlande­rs.

Het 1ationaal Monument MH17 is een jaar Jeleden Jeopend door koninJ :illem$le[ander en koninJin Mi[ima. Het Eos heeIt de vorm van een lusvormiJ lint. De Eomen staan voor hoop JelooI en verEondenh­eid. Ook staan er ]onneEloeme­n die s\mEool staan voor de ramp.

De 6tichtinJ 9lieJramp MH17 Zil volJend jaar een Eij]ondere herdenkinJ orJanisere­n. Het is dan vijI jaar nadat het toestel van Mala\sia $irlines Eoven Oost-Oekrawne uit de lucht Zerd Jeschoten. 9olJens 3loeJ is het EelanJrijk te Elijven herdenken ]o ]ei hij Eij het 1ationaal Monument MH17 in 9ijIhui]en Zaar stil Zerd Jestaan Eij de vlieJramp Jisteren vier jaar Jeleden.

ÄDe herdenkinJ is EelanJrijk en moet Elijven Eestaan misschien niet meer elk jaar maar ons monument is een plek Zaar Ze Je]amenlijk maar ook alleen kunnen Elijven herdenken ook in de verre toekomst.´ Hoe de herdenkinJ van volJend jaar eruit moet komen te ]ien kan 3loeJ noJ niet ]eJJen. ³Daar Jaan Ze de komende tijd over nadenken. Het is ook aIhankelij­k van de actualitei­t misschien is er volJend jaar al een rechts]aak.´

=o¶n dui]end aanZe]iJen Zaren Eij de herdenkinJ van de 298 slachtoffe­rs van de vlieJramp. %ij het monument dat voriJ jaar Zerd Jeopend ]ijn even ]oveel Eomen Jeplant. De meeste Eomen ]ijn JeJroeid. ³Helaas is ook een aantal Eomen doodJeJaan´ ]ei 3loeJ. Daarvoor in de plaats Zorden nieuZe Jeplant.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname