Times of Suriname

,taliaanse traGitieFl­uEs %ari en &esena Iailliet verklaarG

-

92(7%$/ - 7wee Italiaanse voetbalclu­bs met een rijke traditie, )& %ari en $& &esena, zijn failliet verklaard. De twee ploegen kwamen vorig seizoen uit in de 6erie %, maar financiële problemen deden hen de das om.

%ari bestaat al jaar, maar het einde dreigt omdat de club geen overnemer vindt. De club had tot gisteravon­d . uur de tijd om zich te registrere­n voor een nieuw seizoen in de 6erie %, maar deed dat niet. (r waren gespreken met de eigenaar van /eeds, maar die draaiden op niets uit. De burgemeest­er van de stad, $ntonio Decaro, biedt mogelijk een reddende hand. +ij zou investeerd­ers zoeken om met de club een doorstart te maken in de 6erie D, de hoogste amateurkla­sse. “Dit is een trieste dag, niet alleen voor het voetbal in %ari, maar voor de hele stad”, vertolkte de politicus zijn gevoel. “Dit is een nederlaag die duizend keer harder aankomt dan een nederlaag op het veld.”

%ari is de club waar -ean)ranoois *illet tien jaar het mooie weer maakte. 9an tot lag de huidige doelman van 6tandard er onder contract. 2p uitleensei­zoen na in het begin groeide hij er uit tot aanvoerder en publieksli­eveling. In kwam %ari negatief in het nieuws, als deel van een vermeend omkoopscha­ndaal. De naam van *illet viel. +ij schreeuwde zijn onschuld uit, maar werd toch maanden geschorst door het Italiaans 2lympisch &omité, waardoor hij het WK in miste. In sprak een rechter in Italië hem evenwel vrij. &esena werd gesticht in en bevestigde het faillissem­ent in een persberich­t op zijn website. $vellino, ook een 6erie %-club, worstelt eveneens met grote geldproble­men, maar houdt voorlopig nog het hoofd boven water. (Het laatste nieuws)

 ??  ?? Thibaut Courtois van Chelsea zal hoogstwaar­schijnlijk voor de tweede keer verhuizen naar Spanje. (Foto: SA)
Thibaut Courtois van Chelsea zal hoogstwaar­schijnlijk voor de tweede keer verhuizen naar Spanje. (Foto: SA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname