Times of Suriname

+enr\ wil trainer wRrGen

-

92(7%$/ - 7hierry +enry weet het door zijn bronzen ervaring met %elgië op het WK voetbal inmiddels zeker hij wil trainer worden. De )ransman, die bij De 5ode Duivels als assistent-trainer fungeerde, legt daartoe zijn werkzaamhe­den als analist bij televisiez­ender Sky Sports neer. De -jarige +enry werd in door 5oberto 0artinez naar %elgië gehaald. 6indsdien combineerd­e hij beide jobs. 7wee jaar eerder zwaaide hij bij 1ew <ork 5ed %ulls af als profvoetba­ller en hij dook vrijwel direct de studio in bij Sky Sports.

“De laatste vier jaar heb ik het ongeloofli­jk naar mijn zin gehad als assistent-coach. Daardoor weet ik nu helemaal zeker dat ik ooit hoofdtrain­er wil worden. +elaas moet ik daarom mijn rol als analist opzeggen. Ik wil vaker op het veld staan en me volledig kunnen focussen op mijn doel om ooit trainer te worden.” +enry kroonde zich met )rankrijk tot wereld

en (uropees kampioen . $ls speler van $rsenal werd hij tussen en twee keer kampioen van (ngeland en hij veroverde drie keer de )$ &up.

+et meest succesvol was hij echter bij )& %arcelona, waar hij tussen en onder contract stond. In drie seizoenen werd hij twee keer landskampi­oen. %ovendien legde hij met de &atalanen beslag op de wereldtite­l voor clubteams en de &hampions /eague. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname