Times of Suriname

Hyundai i40 voor het eerst in beeld

-

De opvolger van de huidige Hyundai i40 is in Duitsland voor het eerst gespot. Het lijnenspel van Hyundais forse sedan is op de afbeelding­en al goed te zien.

Dat lijnenspel is in de verte gebaseerd op de Le Fil Rouge-concept, die in maart op de Autosalon van Genève schitterde. Die auto, waarvan de naam ‘de rode draad’ betekent, dient dan ook als vooruitbli­k op de designtaal die de Koreanen in de komende jaren willen hanteren. De nadrukkeli­jk sportieve verhouding­en van de concept-car ontbreken bij de i40, maar elementen als de wulpse zijruitpar­tij en de grote grille keren wel terug. Ook opvallend is de lage kont. De achterklep loopt stevig af, om vervolgens te eindigen in een frivool spoilerran­dje. Deze auto komt als een opluchting voor mensen die reikhalzen­d naar een nieuwe i40 uitkijken, want in 2017 kregen we nog zand in de ogen gestrooid door een heftig gecamoufle­erde i40 Wagon van de huidige generatie.

Hoe die auto opdroogt, is nog even afwachten. Het zou in theorie zo kunnen zijn dat Hyundai de i40 sedan als ‘wereldauto’ geheel vernieuwt terwijl een

stevig aangepakte ‘oude’ Wagon de Europese kopers tevreden moet houden, al is de huidige i40 juist nadrukkeli­jk met het oog op de Europese markt ontwikkeld. Het model wordt in Zuid-Korea wel gevoerd, maar in onder meer de Verenigde Staten staat in plaats van deze auto de Sonata op het menu. De huidige i40 verscheen in 2011 als Wagon, de sedan volgde een jaar later.

 ??  ?? (Autoweek/Foto: Motor1)
(Autoweek/Foto: Motor1)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname