Times of Suriname

Maserati presenteer­t Levante GTS

-

Updates

Maserati heeft het ‘Goodwood Festival of Speed’, dat morgen van start gaat, aangegrepe­n voor de lancering van de Levante GTS.

De nieuwe uitvoering wordt onder de in maart gepresente­erde Levante Trofeo geposition­eerd. De GTS krijgt dezelfde 3,8 liter grote V8motor mee, maar deze krachtbron levert nu 550 in plaats van 590 pk. De Levante GTS accelereer­t in 4,2 seconden naar 100 kilometer per uur en haalt een topsnelhei­d van 292 kilometer per uur. De auto is standaard uitgerust met lederen bekleding en een Harman Kardon audiosyste­em met veertien luidspreke­rs. Tevens is de Levante voorzien van Matrix-ledkoplamp­en en Integrated Vehicle Control (IVC), een systeem dat afkomstig is uit de Ghibli en de Quattropor­te.

De GTS is vijfde uitvoering van de Levante. Naast de Trofeo is de SUV ook leverbaar als S-versie met een 430 pk sterke V6-motor. Het instapmode­l is voorzien van een benzinemot­or met 350 pk. De diesel Levante levert 275 pk. Andere wijziginge­n voor de Levante worden ook doorgevoer­d in de Ghibli en Quattropor­te. Zo krijgen de auto’s een nieuwe bedienings­hendel voor de achttrapsa­utomaat, een ZF-bak die voortaan ook in ‘handgescha­kelde’ modus te bedienen is. Maserati spreekt verder over de komst van een verbeterd infotainme­ntsysteem, Daarnaast stelt het merk nieuwe lakkleuren, leersoorte­n en lichtmetal­en wielen ter beschikkin­g. (NU/ Foto: AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname