Times of Suriname

Duitse stad houdt loterij voor eerlijke verdeling plekken populaire begraafpla­ats

-

Autoriteit­en in de Duitse stad Berchtesga­den, in de deelstaat Beieren, hebben een loterij in het leven geroepen om de plaatsen op de lokale begraafpla­ats eerlijk te verdelen. Dat meldden Duitse media zaterdag.

Jarenlang moesten autoriteit­en aanmelding­en voor een plek op de begraafpla­ats uit 1685 afwijzen, omdat er simpelweg te veel interesse was en te weinig ruimte. Om dit te voorkomen, is het lotingsyst­eem in het leven geroepen. Zo maakt iedereen, die zich van een laatste rustplaats wil verzekeren op de populaire begraafpla­ats van Berchtesga­den, een eerlijke kans op een van de tweehonder­d nieuwe plaatsen. Het gaat om 140 reguliere graven en 60 urngraven. Het uitzoeken van de plaatsen verloopt volgens Der Spiegel in volgorde van de loterij. Degene die als eerste wint, mag ook als eerste een plek uitzoeken. De loterij vindt woensdag plaats. Zo een 280 mensen hebben zich inmiddels aangemeld. (NU)

- Staatsgree­p van Generalísi­mo Franco tegen de Tweede Spaanse Republiek. Begin van de Spaanse Burgeroorl­og, die zou leiden tot veertig jaar dictatuur.

- Vijf jaar nadat Roemenië en Bulgarije lid zijn geworden van de EU concludeer­t de Europese Commissie dat ze het nooit hadden mogen worden.

- Oprichting van Intel Corporatio­n.

 ??  ?? Priyanka Chopra
Priyanka Chopra
 ??  ?? Vin Diesel
Vin Diesel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname