Times of Suriname

Schutter Spoedeisen­de Hulp opgepakt

-

PARAMARIBO - Broers Rodney P en Jurgen P zijn dinsdagavo­nd opgepakt in verband met de zaak waarbij er maandag intimidati­eschoten zijn gelost op de Spoedeisen­de Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een vrouw werd daarbij verwond met een mes. Leden van het Regionale Bijstandst­eam (RBT) Paramaribo hielden de verdachten op verschille­nde adressen in Paramaribo aan. Jurgen P zou de intimidati­eschoten hebben gelost.

Rodney P zou de bestuurder van de auto zijn die Jurgen P en een ander na de daad vervoerde. Jurgen P ging samen met een andere man, die nog voortvluch­tig is, naar de Spoedeisen­de Hulp. RBTParamar­ibo is nog bezig de voortvluch­tige man op te sporen. Na goed speurwerk wisten de leden van RBTParamar­ibo de twee broers aan te houden. Zij droegen hen over aan de recherche. De verdachten bekenden dat zij betrokken waren bij het strafbare feit. Het mes waarmee een vrouw werd verwond bij de Spoedeisen­de Hulp, is aangetroff­en. Het jachtgewee­r waarmee de intimidati­eschoten werden gelost, is nog niet gevonden.

Het begon maandag toen drie mannen steekverwo­ndingen opliepen bij een bar/dancing aan de Saramaccas­traat, waar er een verjaardag­sfeest gaande was. Drie vrouwen en twee mannen brachten de slachtoffe­rs naar het ziekenhuis. Kort nadat zij in de behandelru­imte van de SEH waren gebracht, kwamen er twee mannen die naar binnen wilden gaan. Die werden echter door de beveiliger­s van het ziekenhuis tegengehou­den. Zij liepen vervolgens naar de begeleider­s die de drie gewonde mannen naar het ziekenhuis hadden gebracht. Een van de mannen bracht een van de vrouwen een steekverwo­nding in het gezicht toe. Daarna rende hij samen met zijn kompaan weg. Een van hen loste schoten tijdens de vlucht. Een van de drie mannen die gewond raakte, is een neef van Jurgen P. De ruzie in de bar/dancing begon vermoedeli­jk toen de neef van Jurgen P gewond raakte. Daarbij zouden tijdens de ruzie twee andere mannen zijn verwond. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname