Times of Suriname

Landelijke glo-toets gestart

-

PARAMARIBO – Leerlingen van de basisschoo­l zijn gisteren begonnen met het maken van de landelijke glo-toets. De toets duurt tot en met 20 juli en de uitslag is op 16 augustus. “Onze leerlingen zijn goed voorbereid en ik ben ervan overtuigd dat de school dit jaar een slagingspe­rcentage van honderd procent zal halen”, zegt Manuela Blijd-de Graav, schoolleid­er van de OS Gijsbertus.

Volgens Blijd nemen in totaal 59 leerlingen van haar school deel aan de toets. Op de eerste dag zijn de vakken tekstbegri­p, hoofdreken­en en aardrijksk­unde getoetst. Vorig jaar behaalde de school 95 procent geslaagden. De afgelopen twee maanden waren de leerkracht­en extra bezig met de leerlingen. Vooral de leerlingen die zwak zijn in rekenvakke­n, kregen meer hulp bij het maken van hun huiswerk. De schoolleid­er zegt dat ondanks de stakingen van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname, de leerkracht­en normaal hebben gewerkt. Het was voor hen veel belangrijk­er om de lessen te verzorgen.

Een leerling zegt: “Vanmorgen ben ik heel vroeg opgestaan om mijn lessen weer na te kijken. Vooral aardrijksk­unde heb ik extra moeten leren, omdat ik niet zo goed erin ben. Ik ga mijn uiterste best doen om te slagen, want ik wil heel graag naar de muloschool.”

Vorig jaar was het landelijke percentage van geslaagden voor het meer uitgebreid lageronder­wijs en het lager beroepsond­erwijs samen 60.85 procent.

 ??  ?? Leerlingen van de zesde klas van de OS Gijsbertus luisteren aandachtig naar de instructie­s van de leerkracht op de eerste dag van de glo-toets. Gisteren zijn de vakken tekstbegri­p, hoofdreken­en en aardrijksk­unde getoest. De toets duurt tot en met 20 juli. (Foto: MW)
Leerlingen van de zesde klas van de OS Gijsbertus luisteren aandachtig naar de instructie­s van de leerkracht op de eerste dag van de glo-toets. Gisteren zijn de vakken tekstbegri­p, hoofdreken­en en aardrijksk­unde getoest. De toets duurt tot en met 20 juli. (Foto: MW)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname