Times of Suriname

9EILIGHEID 3ARA wORDT OPGEYOERD

-

3$5$ 2S GH ZHJHQ LQ 3DUD ]DO YHUKRRJGH FRQWUROH SODDWVYLQG­HQ 'H UHFUHDWLHR­RUGHQ ZRUGHQ ELQQHQNRUW EH]RFKW GRRU YHUVFKLOOH­QGH GLHQVWHQ YRRU FRQWUROH RS YHLOLJKHLG HQ K\JLsQH

9oor de algehele veilig heid zijn de brandweer, Solitie, het %ureau voor 2Senbare *ezondheids­zorg, 1ationaal /eger, de %elastingdi­enst, 5egionale *ezondheids­dienst, 0ari tieme $utoriteit 6uriname 0$6 , 6tichting 6aIet\ 3ara, 1ational :ater 5escue, $rbeidsinsS­ectie en de %estuursdie­nst voor overleg oSgeroeSen. 0et het oog oS de komende vakantiedr­ukte wordt alles in lijn gebracht voor de algemene veiligheid van het district. 'oor onder linge samenwerki­ng zal snel hulS worden geboden bij on geregeldhe­den.

%estuurders van voertuigen en Sleziervaa­rtuigen zullen door de Solitie en de 0$6 gecontrole­erd worden oS de naleving van verkeersre­gels en regels voor de veilig heid oS de rivieren. (r zijn ook eerstehulS­verleners in beeld gebracht, met een ge sSecialise­erde oSleiding, die als een van de eersten hulS moeten bieden bij noodsi tuaties. 0edische hulSdien sten werken ook samen om de $mbulancedi­enst te allen tijde te garanderen.

%ij verschille­nde recreatie oorden braken vorig jaar re gelmatig vechtSarti­jen uit. (r vond ook ernstige versto ring Slaats van de oSenbare orde en er waren ook mis drijven gemeld. (r wordt dit jaar een interventi­e eenheid ingesteld, die in de nabije omgeving van de oorden zal Sostvatten, om oS aIroeS ter Slekke te zijn. 'eze eenheid heeIt de oSdracht om bin nen de regels van wet en regelgevin­g hard oS te treden tegen ernstige ordeversto­or ders.

'e oorden worden ook voor zien van grote aanSlakbil jetten met contactnum­mers van de veiligheid­sdiensten in 3ara. 2S deze nummers kun nen bezoekers van de oorden bellen om een klacht door te geven oI hulS in te roeSen van een 9eiligheid­sdienst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname