Times of Suriname

3ROLWLH YLQGW PLOMRHQ HXUR FDVKJHOG LQ $PVWHUGDPV SDQG

-

A06T(RDA0 - De politie heeft vorige week woensdag 2,2 miljoen euro aangetroff­en in het Amsterdams­e evenemente­ncentrum Dido (vents aan de -an van *alenstraat. 9olgens de politie fungeert het centrum als een kantoor waar criminelen samenkomen om zaken te doen.

Dat bevestigt de politie woensdag op basis van berichtgev­ing in De Telegraaf. Dido (vents kwam in het vizier van de politie toen er feesten werden georganise­erd waar zware criminelen voor werden uitgenodig­d. De meesten van hen zijn veroordeel­d voor afrekening­en of kwamen voor in liTuidatie­onderzoeke­n. De krant schrijft dat op basis van gesprekken met het Actiecentr­um 2ndermijni­ng van de politie.

1adat een agent een verdachte situatie had gesignalee­rd, kon de politie onderzoek doen in het pand. Tijdens de zoekactie werd op de eerste verdieping een tas vol bankbiljet­ten gevonden. De tas is van een familielid van de eigenaar van het evenemente­nbureau. 2ok werd in het kantoor van de feestlocat­ie een bureau vol papiergeld en telmachine­s gevonden. Daarnaast zijn enkele wapens aangetroff­en. ,n totaal zijn acht mensen gearrestee­rd op verdenking van witwassen en wapenbezit. Drie van hen zitten nog vast. Het gaat om drie inwoners uit Amsterdam van 48, 46 en 28 jaar.

De anderen zijn vrijgelate­n, maar worden nog wel als verdachten gezien. =ij komen uit Diemen, Arnhem, Amsterdam, 9eghel en 2ss. =e zijn tussen de 20 en 53 jaar oud. De Amsterdams­e burgemeest­er )emke Halsema heeft het pand laten sluiten. 9anwege de aanwezighe­id van wapens, grote hoeveelhed­en cashgeld en het vermoeden van drugshande­l verstoort het bedrijf de openbare orde. 2ok wil de gemeente voorkomen dat het pand een ontmoeting­splaats voor criminelen blijft. (NU)

 ??  ?? 2,2 miljoen euro op tafel.(foto:hln)
2,2 miljoen euro op tafel.(foto:hln)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname