Times of Suriname

7RW QHJHQ MDDU FHO YRRU YRRUPDOLJH NRSVWXNNHQ +DDUOHPVH +HOOV $QJHOV

-

A06T(RDA0 - De rechtbank in Amsterdam heeft drie voormalige kopstukken van de Haarlemse chapter van Hells Angels straffen tot negen jaar cel opgelegd. De hoogste straf was voor de voormalige president van de Haarlemse chapter, /ysander de R. 36 . Hij moet van de rechter negen jaar de cel in. =ijn vermeende secondante­n Ricardo van der H. 43 en )rank /. 38 kregen een straf van respectiev­elijk zeven en vijf jaar. De drie voormalige kopstukken maakten zich onder meer schuldig aan mishandeli­ng, afpersing, bedreiging, brandstich­ting en wapenbezit. Tegen De R. was vorige maand veertien jaar celstraf geëist, tegen 9an der H. en /. ieder tien jaar. De groep werd door het 2penbaar 0inisterie 20 beschuldig­d van afpersing, bedreiging, mishandeli­ng, brandstich­ting, wapenbezit, hennepteel­t en bezit van en handel in harddrugs. De straffen vielen lager uit, omdat de rechtbank het drietal op diverse onderdelen van de aanklacht heeft vrijgespro­ken. 9olgens de rechtbank is de chapter nadat De R. in 2014 aan de macht was gekomen, uitgegroei­d tot een club met een bedreigend­e reputatie. De president had daarin het volledige gezag.

2nder leiding van De R. ontstond volgens de rechter een keiharde en beestachti­ge chapter. “De leden die na zijn verkiezing bleven, wisten wat de lijn was en zetten die voort´, aldus de rechtbank. De rechter sprak in het vonnis van een schrikbewi­nd in Haarlem en omgeving, waarbij al dan niet willekeuri­g slachtoffe­rs werden gemaakt. “De motorclub liet zich leiden door macht en territoriu­mdrift, plaatste zichzelf buiten de maatschapp­elijke orde en was ontwrichte­nd voor de samenlevin­g.´

,n april werd bekend dat de drie voormalige kopstukken uit de club zijn gezet. De redenen voor het gedwongen vertrek, waren de verdenking­en tegen de mannen en de overtuigin­g binnen de club dat zij bij illegale praktijken betrokken zijn. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname