Times of Suriname

Weeshuizen opgericht door Moeder Teresa onderzocht na babydiefst­al

-

INDIA - De Indiase overheid is een onderzoek gestart naar de weeshuizen die werden opgericht door de Katholieke organisati­e Missionari­es of Charity. Deze werd opgericht door Moeder Teresa. Medewerker­s van één van de weeshuizen worden verdacht van het stelen en doorverkop­en van baby’s. Een weeshuis van de organisati­e in de staat Jharkhand werd eerder deze maand gesloten nadat een non en een sociaal werker waren opgepakt. Deze weeshuizen vangen zwangere, ongetrouwd­e vrouwen op. Het tweetal wordt ervan beschuldig­d drie baby’s uit het weeshuis te hebben verkocht en zouden al bezig zijn geweest met de verkoop van een vierde kind. Het stel dat de baby wilde adopteren, had te horen gekregen dat het bedrag dat ze moesten ophoesten, zo’n 1.500 euro, bedoeld was voor ziekenhuis­rekeningen.

De organisati­e werd in 1950 opgericht door Moeder Teresa, die in 2003 zalig werd verklaard door de toenmalige paus. Dit vanwege haar toewijding aan het helpen van de armen. In 2016 herhaalde paus Franciscus de heiligverk­laring, negentien jaar na het overlijden van Moeder Teresa. In 1979 won Moeder Teresa de Nobelprijs voor de Vrede.

De organisati­e heeft laten weten ‘compleet geschokt’ te zijn door de aantijging­en, en een eigen onderzoek te doen. In India wonen honderddui­zenden kinderen in weeshuizen, maar worden er weinig geadopteer­d. Het adoptiepro­ces is traag en het kan jaren duren voordat een adoptiever­zoek wordt goedgekeur­d.

(AD)

 ??  ?? Mensen staan bij een portret van Moeder Teresa in het Vaticaan. (Foto: USA Today)
Mensen staan bij een portret van Moeder Teresa in het Vaticaan. (Foto: USA Today)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname