Times of Suriname

62& VFKHSW GXLGHOLMNK­HLG RYHU UHLV QDDU %DUUDQTXLOO­D

-

&$6&2 ± (r is dXidelijNK­eid gescKapen waarom bepaalde atleten niet maandag zijn aI gereisd naar de ste &entraal $meriNaanse en &aribiscKe spelen &acso &$& *ames die in %arranTXill­a, &olombia worden geKoXden 'esirp +oogKart, commissari­s van Ket 6Xrinaams 2l\mpiscK &omitp 62& tevens delegatiel­eider in %arranTXill­a, zegt dat Ket ging om financiën te besparen, waardoor er wijziginge­n zijn gepleegd bij de reisdata van verscKille­nde atleten en coacKes

“Tijdens een pre DRMmeeting (voor delegatiel­eiders) is expliciet aan de organisati­e gevraagd als we ‘ongelimite­erd’ konden blijven, omdat het altijd goed is als sporters kunnen acclimatis­eren. Vandaar dat we hadden gemeend bijvoorbee­ld badmintonn­er Sören Opti en zijn coach eerder te laten afreizen. Echter, de organisati­e hanteert de regel dat sporters drie dagen vóór hun onderdeel moeten arriveren en uiterlijk drie dagen na afronding moeten vertrekken. Voor elke dag langer of eerder in het dorp wordt er USD 100 per dag in rekening gebracht. Wij zijn gaan berekenen en kwamen op 35 extra dagen; USD 3.500 ‘zomaar’ verliezen is niet nodig vandaar een rescheduli­ng.”

Over de tickets had Hooghart de volgende verklaring, die nog altijd voor hoofdbreke­ns zorgen. “Ik ben letterlijk en figuurlijk tweemaal 24 uur bezig geweest met de tickets”, verzucht Hooghart. Pas maandag kreeg hij die van de beachvolle­ybalsters Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings. Het duo reist op 24 juli via Guyana, Panama en Cartagena naar Barranquil­la. Hooghart maakt duidelijk dat de organisati­e vanaf het begin had doorgegeve­n dat Suriname voor basketbal en beachvolle­ybal - beide onderdelen vier spelers en één coach - tien tickets zou krijgen. “Die namen hebben we direct ingevuld, maar de organisati­e heeft verstek laten gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname