Times of Suriname

/HRQDUG QDDU 5DSWRUV

-

BASKETBAL - Na lang speculeren is het dan eindelijk definitief: Kawhi Leonard speelt vanaf komend seizoen niet meer bij San Antonio Spurs, maar in Canada bij Toronto Raptors. Samen met Leonard komt ook Danny Green over van Spurs. Toronto verscheept zelf DeMar DeRozan, Jakob Poeltl en een protected 2019 first round pick.

Op het eerste oog zijn met deze trade de grote verliezers vooral Leonard en DeRozan. Deze twee hebben allebei aangegeven niet voor hun nieuwe werkgevers te willen spelen. Leonard heeft een aflopend contract en kan dus volgend seizoen als free-agent gratis en voor niets alsnog naar een bestemming die hij interessan­t vindt. DeRozan heeft tijdens het Summer League toernooi in Las Vegas samen met Raptors gesprekken gevoerd en hem werd beloofd dat hij niet ‘verhandeld’ zou worden.

Het lijkt voorlopige slotstuk te zijn in de soap waarbij het al lange tijd duidelijk was dat Leonard’s toekomst niet meer in San Antonio lag. Met name Los Angeles Lakers werden vervolgens in verband gebracht met Leonard, die zelf is geboren in Los Angeles. De 28-jarige shooting guard DeRozan heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als leider van de Raptors, maar zal nu Toronto achter zich gaan laten. Mogelijk zien Raptors, waar DeRozan nog drie jaar onder contract staat, het als een manier om sneller te rebuilden. Tenzij ze er echt van overtuigd zijn dat ze Kawhi Leonard, wiens contract na dit seizoen afloopt, kunnen behouden. Maar volgens ESPNjourna­list Chris Haynes is die kans uiterst klein.

(SA)

 ??  ?? Kawhi Leonard die overhoop zat met de leiding van San Antonio Spurs, is naar Toronto Raptors. (Foto: SA)
Kawhi Leonard die overhoop zat met de leiding van San Antonio Spurs, is naar Toronto Raptors. (Foto: SA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname