Times of Suriname

+XLVYHVWLQJ YRRU 6XULQDDPVH &DVFR DWOHWHQ QLHW KHOHPDDO LQ RUGH

-

&$6&2 6Xriname is dinsdagavo­nd KalItien plaatselij­Ne tijd KalItwaalI in 6Xriname na Ket avondeten verKXisd bij de ste &entraal $meriNaanse en &aribiscKe spelen &acso &$& *ames dat in %arranTXill­a, &olombia wordt geKoXden

Na aankomst van Renzo Tjon-A-Joe (maandag) en Irvin Hoost en Yash Daryanani (dinsdag in de vroege ochtend) was de groep tijdelijk ondergebra­cht in gebouw 21, omdat de toegewezen kamers nog niet in orde waren. De delegatie is nu naar gebouw 7, terwijl Barbados in gebouw 21 zijn intrek heeft genomen. Maar ook in gebouw 7 was niet alles nog in orde. Het was stoffig, niet alle kamers hadden licht - er ontbraken gloeilampe­n - en één van de kamers had zelfs geen water.

Desiré Hooghart, commissari­s van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) tevens delegatiel­eider in Barranquil­la, heeft achter de organisati­e gezeten en rond halfelf waren de kamers in orde. Een appartemen­t heeft twee slaapkamer­s met twee om drie eenpersoon­sbedden, airco, bad en toilet, een zitruimte en een aparte wasbak op de gang.

Met de rest van de organisati­e loopt het ook nog niet vlot. Toen Hooghart vrijdag arriveerde in gaststad Barranquil­la was er niemand om hem op te halen. Ook was zijn accreditat­ie niet in orde. Op andere locaties en in het dorp wordt er constant getimmerd, gezaagd en arbeiders lopen kriskras door elkaar. Er is duidelijk een gevecht tegen de klok om locaties af te krijgen. Terwijl de zwemmers aan het banentrekk­en waren, werd er onder meer langs het bad en bij de veerplanke­n (voor het onderdeel schoonspri­ngen) gewerkt.

Voorzitter Ramon Tjon-AFat en secretaris Dennis Mac Donald, die er onder meer voor het congres zijn, hebben dinsdagmid­dag een bezoek gebracht aan het dorp. Ze hebben de kamers gezien waarin Suriname is ondergebra­cht. De openingsce­remonie zal vandaag plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname