Times of Suriname

Crème karamel

-

Ingrediënt­en

Porties: 8

170 g + 150 g suiker

5 dl magere melk

2½ dl magere koffiemelk 6 reepjes sinaasappe­lschil 4 eieren

2 eiwitten

½ theel. vanille-extract

Bereiding:

15min Bereiding: 50min Klaar in:1uur5min

Vermeng in een pannetje 170 g suiker met 1¼ dl water. Breng dit mengsel aan de kook op matig tot hoog vuur en laat het in circa 5 minuten karamelise­ren en goudbruin kleuren. Schenk de karamel in 8 ramequinba­kjes van 1½ dl; draai elk bakje tot de hele bodem bedekt is. Zet de bakjes in een braadslee.

Vermeng in een middelgrot­e pan de melk, koffiemelk, 4 eetlepels suiker en de sinaasappe­lschilletj­es. Verwarm dit mengsel op matig vuur tot het kookpunt en laat het afgedekt 30 minuten trekken. Verwijder de sinaasappe­lschilletj­es.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop in een grote kom de hele eieren, eiwitten, het vanilleext­ract en de resterende 150 g suiker door elkaar. Zeef de melk onder voortduren­d kloppen bij dit eimengsel en klop het goed door elkaar.

Schenk het eimengsel in de gepreparee­rde bakjes en plaats de braadslee in de oven. Vul de braadslee tot halverwege de bakjes met kokend water. Bak de crème caramel 45 minuten, of tot een in het midden ingestoken mes er schoon uitkomt.

Neem de bakjes uit de braadslee en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Maak de randen los met een mes en stort de crème caramel op bordjes.

(Allrecipes/Foto: Delia Online)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname