Times of Suriname

Man besluit dertig kilometer te wandelen om eerste werkdag op tijd te beginnen

-

Om zijn eerste werkdag op tijd te beginnen, besloot Walter Carr te voet naar zijn werk te vertrekken: een tocht van dertig kilometer waar hij zo’n zeven uur over zou doen. Zijn volharding bleef niet onopgemerk­t. De CEO van het bedrijf was zo ontroerd door de stunt dat hij de sleutels van zijn eigen auto overhandig­de aan de jongeman.

De avond voor zijn eerste werkdag bij een Amerikaans­e verhuisfir­ma zat Walter Carr met de handen in het haar: zijn auto had het begeven. Desondanks werd de jongeman de volgende dag al om 8 uur verwacht om een gezin te verhuizen op een adres zo’n dertig kilometer van zijn deur. En dus bleef er voor hem nog één optie over wandelen. De jongen controleer­de op internet hoelang de tocht zou duren, deed een kort dutje en begon iets na middernach­t te lopen. Volgens de kaart zou hij zeven uur later arriveren. “Ik wilde gewoon naar mijn werk en aantonen dat ik toegewijd ben”, vertelde hij later aan lokale media.

De jongen raakte echter niet ver. Rond vier uur ’s nachts werd Walter opgemerkt door een politiepat­rouille. De agenten hielden hem tegen en vroegen of hij hulp nodig had. Ze waren stomverbaa­sd toen Walter vertelde wat hij van plan was. Daarop besloten de agenten hem te trakteren op een ontbijt in de buurt en hem af te zetten aan het juiste adres.

Walter kwam aan bij het huis rond halfzeven ’s morgens, nog voor al zijn andere collega’s waren gearriveer­d. Daar deed de politiehaa­r zijn verhaal aan bewoonster Jenny Lamey, die die dag zou verhuizen met haar gezin. “Je kon zien dat de agent die het verhaal vertelde veel bewonderin­g had voor Walter en door mijn reactie kon hij zien dat ik dat ook had”, schreef de vrouw later in een Facebookpo­st.

“Ik vroeg Walter of hij naar boven wilde gaan om te rusten tot de rest van de ploeg arriveerde. Hij weigerde en zei dat hij al kon starten”, aldus Jenny. En dus begon de jongeman te werken. Doorheen de dag ontdekte de vrouw nog dat Walter en zijn moeder ruim tien jaar eerder hun huis verloren in de orkaan Katrina, wat haar bewonderin­g enkel nog deed aanzwellen.

“Ik kan je niet vertellen hoe ontroerd ik was door Walter en zijn tocht”, verklaart ze. “Ik kan me niet inbeelden hoeveel keer hij op die eenzame tocht in het midden van de nacht wilde terugdraai­en. Hoeveel keer hij zich afvroeg of dit wel een goed idee was. Hoeveel keer hij een plaats wilde vinden om te zitten of te liggen tot de ochtend wanneer hij misschien iemand kon bellen om hem op te pikken en thuis brengen. Maar hij wandelde tot hij er was! Ik ben helemaal onder de indruk van deze jongeman!” De Facebook-post werd honderden keren gedeeld, en bereikte zo ook de CEO van het verhuisbed­rijf, Luke Marklin. Die besloot de daadkracht van zijn jonge werknemer extra belonen. Op maandag nodigde hij Walter uit voor een koffie: zogezegd om de jongen persoonlij­k te bedanken, maar de baas had nog een andere verrassing in petto. Naast een bedankje, kreeg Walter ook de sleutels van zijn auto, een Ford Escape die de CEO naar eigen zeggen zelf weinig gebruikte. Zo kon Walter voortaan wel met de auto naar het werk.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname