Times of Suriname

Maleisië start toch onderzoek naar doodsoorza­ak model Ivana Smit

-

MALEISIË - De Maleisisch­e autoriteit­en doen toch onderzoek naar het overlijden van het Nederlands­e model Ivana Smit.

Een bij de zaak betrokken patholoog-anatoom houdt in augustus meerdere dagen zitting om te bepalen of er sprake is van verdachte omstandigh­eden. Als dat het geval is, dan kan hij de zaak doorverwij­zen voor strafrecht­elijk onderzoek.

Advocaat Sébas Diekstra bevestigt berichtgev­ing over de zaak in Maleisisch­e media. “Het is heel goed te vernemen dat er nu toch nader onderzoek wordt gedaan naar de doodsoorza­ak.” De achttienja­rige vrouw overleed op 7 december vorig jaar na een val van een balkon in de hoofdstad Kuala Lumpur. Ze was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Op haar lichaam is letsel aangetroff­en dat ze mogelijk al voor de val had opgelopen. Ook zijn er sporen van drugs in haar lichaam gevonden. “De politie zei in eerste instantie dat ze was gevallen, zonder daar een persoon aan te koppelen. Zo werd het dezelfde dag nog afgedaan”, zegt Diekstra. De familie van de vrouw begon daarop een campagne om nader onderzoek af te dwingen.

Het Nederlands­e Openbaar Ministerie is ook bezig met een oriënteren­d onderzoek. Of er daadwerkel­ijk een strafrecht­elijk onderzoek gaat komen, is nog niet duidelijk.

(NU)

 ??  ?? James Clapper, het voormalige hoofd van de Amerikaans­e inlichting­endiensten. (Foto: CNN)
James Clapper, het voormalige hoofd van de Amerikaans­e inlichting­endiensten. (Foto: CNN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname