Times of Suriname

Noodweer verdrijft toeristen uit Tatra

-

BELGIË - De Belgische politie heeft een inspecteur ontslagen die zelf een dreigbrief van terreurgro­ep IS zou hebben opgesteld. De man zou het document twee weken na de aanslagen in Parijs hebben opgehangen aan de poort van het politiebur­eau, meldt Het Laatste Nieuws gisteren. Nadat de brief in 2015 was aangetroff­en, sloeg de politie in de Antwerpse plaats Heist-opden-Berg groot alarm. Op het A4’tje stonden het symbool van IS, de tekst ‘Vuile Flikken’, de Syrische vlag en de namen en nummerplat­en van twee medewerker­s van het korps. Volgens de Belgische politie is het 100 procent zeker dat de nu ontslagen agent hiervoor verantwoor­delijk is. De ontslagen politieman zou in de betreffend­e nacht twaalf minuten hebben doorgebrac­ht in de ruimte waar de gebruikte computer en printer staan. De agent ontkent de beschuldig­ingen en vecht zijn ontslag aan.

(NU) POLEN - Noodweer heeft in het zuiden van Polen en noorden van Slowakije tot overstromi­ngen en andere wateroverl­ast geleid. Honderden toeristen in het geliefde Tatrageber­gte zijn er vertrokken of geëvacueer­d. Ook bewoners wijken uit voor overstromi­ngen.

In de bergen zijn in korte tijd na hevige regens beekjes in grote waterstrom­en veranderd. In de Poolse Tatra zijn meerdere campings en jeugdherbe­rgen ontruimd. Rond de plaats Zakopane, circa 330 kilometer ten zuiden van Warschau, hebben de autoriteit­en wandelpade­n afgezet om te voorkomen dat wandelaars zich op deels weggeslage­n paden wagen. In Slowakije zijn hulpverlen­ers woensdagav­ond begonnen mensen uit bedreigde plaatsen te evacueren. Alleen al in de gemeente Stara Lesna, ten zuidoosten van het Poolse Zakopane, zijn 270 mensen uit woningen en vakantiehu­izen gehaald en ondergebra­cht in noodopvang. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname