Times of Suriname

Geletruidr­ager Thomas verstevigt koppositie

-

W,(LR(NN(N - *eraint Thomas verstevigd­e donderdag zijn leidende positie in het algemeen klassement dankzij de zege in de twaalfde etappe van de ToXr de )rance, maar hij wil nog steeds niet aan de eindoverwi­nning denken. Thomas bleef na een machtige sprint Tom 'XmoXlin tweede , Romain %ardet derde , Chris )roome vierde en 0ikel Landa vijfde voor op de $lpe d¶+Xez. 'e %rit van Team 6ky heeft in de strijd om de gele trXi nX een voorsprong van . minXten op zijn ploeggenoo­t en titelverde­diger )roome,

. op 'XmoXlin, . op Vincenzo Nibali en . op 3rimoz Roglic. 'e grote vraag is dXs of Thomas nX ook voor de winst van de Ronde van )rankrijk mag gaan, of dat hij )roome in de laatste week aan een vijfde eindzege moet helpen.

“,k blijf gewoon voor )roome rijden, hij is onze leider”, liet de Welshman vlak na de finish op de µ+ollandse %erg¶ aan dXidelijkh­eid niets te wensen over. “Chris is misschien wel de beste renner aller tijden. Niet ik, maar hij weet hoe je een grote ronde moet winnen. 'at ik nX de gele trXi heb, geeft ons een e[tra troefkaart om Xit te spelen.” Thomas was door het dolle heen met zijn tweede ritzege op rij. +ij was woensdag ook al de sterkste in La Rosière. “Ongeloofli­jk. ,k ben sprakeloos. $lpe d¶+Xez, man ”, herhaalde de glXnderend­e -jarige renner een paar keer.

'e ToXr de )rance gaat vandaag verder met een nagenoeg vlakke rit over , kilometer van %oXrg d¶Oisans naar Valence. Op het parcoXrs bevinden zich weliswaar twee klimmetjes van vierde categorie, de C{te de Vizille en de C{te d¶+ostXn, maar deze liggen beide op rXime afstand van de streep, dXs het lijkt een rit voor de overgeblev­en sprinters.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname