Times of Suriname

Luis Enrique denkt aan 70 man

-

VO(T%$L - LXis (nriTXe moet het 6paanse elftal de komende jaren weer op de rit krijgen. 'e nieXwe bondscoach werd donderdag gepresente­erd en kan niet wachten om te beginnen, vertelt hij tijdens zijn perspresen­tatie. LXis (nriTXe is niet van plan om rigoXreXze wijziginge­n door te voeren hij predikt µevolXtie, niet revolXtie¶. 'esondanks belooft hij alvast genoeg verrassing­en in zijn eerste selectie.

+et zomerse W. verliep voor 6panje teleXrstel­lend. Onder leiding van )ernando +ierro, die daags voor het toernooi werd aangesteld als opvolger van de ontslagen -Xlen LopetegXi, werd alleen ,ran verslagen in de groepsfase. *astheer RXsland was in de achtste finale te sterk. Over twee jaar moet het beter op het (. LXis (nriTXe, tXssen en trainer van %arcelona, is aangesteld tot en met dat toernooi in . +ij respecteer­t het werk van zijn voorganger­s bij 6panje. “(r komt geen revolXtie, maar een evolXtie. -e kXnt een speelstijl evolXeren zonder er wijziginge­n aan te brengen, zoals ik liet zien bij %arcelona”, verklaart de voormalig 6paans internatio­nal, die op september zijn debXXt maakt tegen (ngeland in de 8()$ Nations LeagXe. “,k kan niet wachten om mijn eerste selectie bekend te maken. (r zXllen zeker genoeg verrassing­en tXssen zitten. 'e eerste lijst die ik samensteld­e bestond Xit ongeveer zeventig spelers. ,k heb nog met geen enkele speler gesproken.”

LXis (nriTXe sprak na zijn aanstellin­g dXs ook nog niet met zijn voormalige pXpil *erard 3iTXp, maar daar komt wellicht spoedig veranderin­g in. ,n oktober kondigde de verdediger aan te zXllen stoppen als internatio­nal na het W. van . +ij werd moe van de kritiek van pers en pXbliek op zijn steXn voor Catalonis. Nadien zei 3iTXp echter niets meer over het einde van zijn interlandl­oopbaan. “3iTXp is een speciaal geval. ,k wil graag op alle spelers kXnnen rekenen en daar hoort 3iTXp natXXrlijk bij. +ij heeft al bewezen hoe goed hij is. Toch moet je de wensen van de spelers respectere­n”, aldXs de nieXwe bondscoach.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname