Times of Suriname

.rRaten Junnen weJJestuur­de .aliniF tRFK Pedaille

-

VOETBAL - Nikola Kalinic had Rusland al lang en breed verlaten toen zijn landgenote­n de finale speelden. Toch gunt zijn team hem ook een zilveren WK-medaille. De dertigjari­ge aanvaller van AC Milan werd na de groepsfase weggestuur­d omdat hij volgens trainer Zlatko Dalic niet fit genoeg was. “Tijdens de wedstrijd liep Kalinic zich warm. Hij moest invallen in de tweede helft, maar gaf aan dat hij er vanwege een kwetsuur aan zijn rug niet klaar voor was”, legde Dalic destijds uit op de officiële website van de Kroatische bond. “Dat gebeurde in onze oefenwedst­rijd tegen Brazilië en zondag tijdens de training ook al.”

De bondscoach besloot hem weg te sturen en leidde zijn team vervolgens naar de finale, waarin Frankrijk met 4-2 te sterk was. We zullen nooit weten of het met de 42-voudig internatio­nal erbij anders was gelopen, maar Kalinic zal ongetwijfe­ld als een stekker balen dat hij het avontuur met zijn landgenote­n niet tot het einde mee kon beleven. Bovendien was het maar de vraag of hij een medaille zou krijgen, die zoals gebruikeli­jk aan alle selectiesp­elers wordt uitgereikt.

Fransman Alphonse Areola heeft bijvoorbee­ld een gouden plak gekregen, terwijl hij niet een minuut heeft gespeeld. Voor Kalinic lag het iets ingewikkel­der, want hij was geen onderdeel meer van de selectie. De Kroatische bond bracht naar buiten dat de selectie mocht stemmen en inmiddels is de uitkomst duidelijk. “Het team heeft besloten dat hij ook een medaille krijgt”, onthult directeur communicat­ie Tomislav Pacak tegenover 24sata.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname