Times of Suriname

6urinaaPse zwePPers ziMn Jereed

-

CASCO – Zwemmen zal het eerste onderdeel zijn waarin de Surinaamse atleten gaan strijden om een podiumplaa­ts bij de 23ste CentraalAm­erikaanse en Caribische spelen (Cacso/CAC Games) die in Barranquil­la, Colombia worden georganise­erd. In het Complejo Acuático Eduardo Movilla (een 50 meter Olympisch zwembad) zal zowel Renzo Tjon-A-Joe als Irvin Hoost meedoen op de 100 meter vrijslag. Zwemcoach Yash Daryanani geeft aan dat beide zwemmers een goede voorbereid­ing achter de rug hebben en al hebben getraind in het zwembad, waarin ze vandaag zullen proberen een finaleplaa­ts te halen. Hij zegt dat het temperatuu­r heel hoog is en het zwembad is ook warm, maar de organisati­e heeft al aangegeven, dat het koelingsys­teem aangemaakt zal worden. Daryanani wil dit niet als een excuus gebruiken, want beide zwemmers weten wat de conditie is en ze hebben al onder deze omstandigh­eden gezwommen. De zwemcoach weet dat het gaat om een zwaar bezet toernooi en hierdoor zal het een moeilijke race worden. De trainer zal naar de wedstrijde­n toe, werken aan het mentale fitheid van de jongens. Verder zal hij ze veel rust gunnen zodat ze vandaag hun beste beentje kunnen voortzette­n. De zwemcoach wil dat de jongens het beste uit zichzelf halen op deze serie. Volgens Daryanani is dit niet hun enige nummer, waar ze aan deelnemen. Twee dagen later zullen beide zwemmers meedoen op de 50 meter vrije slag.

 ??  ?? Zwemcoach Yash Daryanani geeft de laatste instructie­s aan Renzo Tjon-A-Joe en Irvin Hoost die vandaag meedoen aan de 100 meter vrije slag. (Foto: VSJS)
Zwemcoach Yash Daryanani geeft de laatste instructie­s aan Renzo Tjon-A-Joe en Irvin Hoost die vandaag meedoen aan de 100 meter vrije slag. (Foto: VSJS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname