Times of Suriname

9erGachte toSaPEtena­ar $it 7aOeE in EXitenOanG

-

$067(5'$0 'H YRRUPDOLJH $PVWHUGDPVH WRSDPEWHQD­DU 6DDGLD $LW 7DOHE LV QDDU KHW EXLWHQODQG YHUWURNNHQ QD GH EHVFKXOGLJ­LQJHQ YDQ PRJHOLMNH EHODQJHQYH­UVWUHQJHOL­QJ HQ KHW YHUYDOVHQ YDQ IDFWXUHQ 'DW ]HL KDDU DGYRFDDW 5LFKDUG .RUYHU WLMGHQV HHQ UHJLH]LWWLQJ ELM GH UHFKWEDQN LQ $PVWHUGDP :DDU ]H QDDUWRH LV YHUKXLVG ZLOGH KLM QLHW ]HJJHQ ³=H NRPW KLHU QLHW PHHU DDQ GH EDN ´

$it-Taleb werkte als programmam­anager voor het team radicalise­ring en polarisati­e. Volgens het Openbaar Ministerie OM heeft ze zich samen met de 36-jarige Said schuldig gemaakt aan het vervalsen van drie facturen, terwijl de werkzaamhe­den niet door hem zouden zijn uitgevoerd. Het gaat om bedragen van 18.000 euro per rekening. Volgens de gemeente hadden de twee een privprelat­ie, waardoor $it-Taleb vorige zomer strafontsl­ag kreeg wegens belangenve­rstrengeli­ng. =ij ontkent dit.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelij­k wordt behandeld. De verdedigin­g van de verdachten lichtten tijdens de zitting hun onderzoeks­wensen toe. =o willen de advocaten meer getuigen horen, maar ook onder meer mailbestan­den aan het dossier toevoegen waaruit zou blijken dat de werkrelati­e tussen de twee puur zakelijk was. De rechtbank maakt over twee weken zijn beslissing hierover bekend.

Korver sprak nog zijn verbazing uit over de bijzondere opsporings­methodes die in de zaak zijn gebruikt. =o noemde hij het afluistere­n van ambtenaren in de kantine van het stadhuis met een microfoon en de inzet van een observatie­team. ³Dat gaat heel ver voor iemand die wordt beschuldig­d van valsheid in geschrifte van slechts drie facturen”, aldus Korver.

Het gaat volgens hem slecht met zijn clisnte. ³=e is aan alle kanten beschimpt en neergezet als de grootst mogelijke oplichter.” (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname