Times of Suriname

Barco komt onder de lat uit

-

KORTRIJK - Barco presteerde in de eerste jaarhelft onder de verwachtin­gen, al kon het de marges verbeteren. Dit bleek uit de halfjaarci­jfers die het beeldscher­menbedrijf gisteren voorbeurs publiceerd­e.

De omzet van Barco over de eerste zes maanden bedroeg 498,1 miljoen euro. Dit is minder dan de analistenc­onsensus van 516,7 miljoen euro en 3,8 procent minder dan de omzet een jaar eerder. Tegen constante wisselkoer­sen steeg de omzet evenwel met twee procent.

De EBITDA-marge kwam op 10,3 procent met een bedrijfska­sstroom van 51,5 miljoen euro, hetgeen respectiev­elijk 1,0 procentpun­t en 3,3 miljoen euro meer is dan vorig jaar. Beide cijfers kwamen onder de verwachtin­gen uit. De netto-inkomsten bedroegen 27,3 miljoen euro, 8,1 miljoen meer dan een jaar geleden. Analisten rekenden maar op 26,6 miljoen euro. Het orderboek eind juni kwam uit op 324,4 miljoen euro, 14,0 procent meer dan eind 2017.

“De gerapporte­erde omzet voor het eerste halfjaar was, zoals verwacht, iets lager dan in een sterke eerste helft van 2017. Een solide orderboek, positieve book-to-billverhou­dingen in elke divisie en sterke verkoopska­nalen geven ons vertrouwen dat we omzetgroei zullen realiseren de komende zes maanden en nog eens een jaar van verbeterin­g van de EBITDA-marge op een vlakke verkoop,” aldus Jan De Witte, CEO van Barco.

De outlook voor heel het jaar werd herhaald met de verwachtin­g van een verdere margeverbe­tering.

Het aandeel van Barco sloot woensdag 0,4 procent lager op 106,60 euro. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname