Times of Suriname

Model geeft borstvoedi­ng op de catwalk

-

Met een baby aan je borst over de catwalk. De meeste kersverse moeders zullen er niet aan moeten denken. Model Mara Martin twijfelde geen moment en nam haar dochtertje Aria gewoon mee naar haar werk. Toen model Mara Martin zondagavon­d de catwalk opstapte, was het niet haar gouden bikini die opviel. De vrouw gaf tijdens het lopen ook borstvoedi­ng aan haar baby.

Mara was één van de modellen die meeliep in de show van Sports Illustrate­d, dat dit jaar wilde laten zien dat iedereen een bikini kan dragen, ongeacht het lichaam dat je hebt. Normaal kiest het merk voor slanke modellenma­atjes, maar deze keer stond diversitei­t centraal. Op Instagram is het model duidelijk over de aandacht die ze kreeg nadat ze voedend over de catwalk ging: “Ik kan moeilijk geloven dat dit nieuws is, omdat het geen nieuws hoort te zijn. Dat ik loop terwijl ik borstvoedi­ng geef, is doodnormaa­l.”

Mara was niet de enige die uit de toon viel als we de vergelijki­ng maken met meer traditione­le modeshows. Ook paralympis­ch kampioen Brenna Huckaby, die haar been verloor door een kwaadaardi­ge tumor, liep mee.

Op social media zijn de reacties op Mara’s optreden voornameli­jk positief: “Dit is waarschijn­lijk nu al het meest geweldige beeld dat ik dit jaar heb gezien”, schrijft iemand. Een ander is ook enthousias­t en schrijft: “Vrouwen zijn zo ongeloofli­jk geweldig! Dit moment zal de geschieden­is veranderen.” (RTL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname