Times of Suriname

$ctiecomitp $lcoa eiVt antZoord '1$ over ontmanteli­ng raffinader­ij

-

3$5$0$5,%2 +et $ctiecomitp $lcoa Keeft giVteren een Setitie aangeEoden aan -en nifer *eerlingV 6imonV voor]itter van 'e 1ationale $VVemElee '1$ waarin naar of ficiële informatie wordt gevraagd over de ontmanteli­ng van de aluinaarde­raffinader­ij in 3aranam en de VtatuV van de %roNoSondo 2vereenNom­Vt *eerlingV 6imonV ontving de groeS maar ]ij Non geen antwoord geven oS de geVtelde vragen ³,N KeE net alV u in de media een artiNel ge]ien ,N Nan daar geen antwoord oS geven :at $lcoa doet of]o daar wiVt iN nietV van´ ]egt de '1$ voor]itter

=ij geeIt aan de actiegroeS mee dat het Sarlement met de inIormatie vanuit de me dia intern aan de slag ging en ]ich liet inIormeren door deskundige­n. +et wachten is volgens *eerlings 6imons oS de Iormele kennisgevi­ng van uit de regering dat de raffina derij wordt ontmanteld. 2ok kijkt ]ij uit naar de gewij]igde %rokoSondo 2vereenkom­st die nog de]e maand het Sar lement moet Eereiken. 'e]e toe]egging is gedaan door de regering.

+et laatste acht ]ij toch het meest Eelangrijk­e omdat daarin alle aanSassing­en moeten ]ijn oSgenomen. 2S dit moment wordt de %roko Sondo 2vereenkom­st niet nageleeId omdat de Eau[iet sector en alles wat daarmee te maken heeIt momenteel stil ligt. -uist daarom moet er vol gens *eerlings 6imons een aanSassing worden geSleegd in het contract tussen de 6taat 6uriname en $lcoa. ³+et is een Ieit dat de ]aken ]ijn ge stoSt. $lle activiteit­en die ge eist worden in de %rokoSondo 2vereenkom­st ]ijn gestoSt en dat Eetekent dat je minstens die overeenkom­st moet wij]i gen. +et kan ook dat de over heid ]egt van µlaten wij een nieuw Sad oSgaan¶ maar toch moet de overeenkom­st aange Sast worden´ stelt 6imons. +et $ctiecomitp $lcoa maakt ]ich vooral ]orgen om milieu wetten die eventueel geschon den ]ullen worden met de ont manteling van de raffinader­ij. $ange]ien $lcoa een $me rikaans EedrijI is ]al ont manteling volgens de strenge $merikaanse regels moeten geschieden. +et actiecomit­p stelt dat indien nodig het ook naar $merikaans grondgeEie­d ]al gaan om te Srotestere­n te gen eventuele vertraSSin­g van milieuwett­en in 6uriname.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname