Times of Suriname

Overgroot deel medicijnen voorradig

-

3$5$0$5,%2 +et overgrote deel van de medicijnen die Ket %edrijf *eneeVmidde­len 9oor]iening 6uriname %*96 EinnenKaal­t en dat voorNomt oS de 1ationale *eneeVmidde­len .laSSer iV in voorraad 'it ]egt :ilfred %alraadjVin­g onderdirec­teur van Ket %*96

+et %*96 levert in verEand met een in 2015 getroffen re geling onEeSerkt medicijnen aan overheids]iekenhui]en. +et gaat hier om een aIsSraak oS regeringsn­iveau. 9oor ]o ver de onderdirec­teur weet maken de overheids]ieken hui]en hiervan geEruik en die ]ouden in SrinciSe geen ge Erek moeten heEEen aan ge neesmiddel­en. (r is misschien een klein aantal geneesmidd­e len niet voorradig maar niet dat de hele ge]ondheids]org last daarvan ondervindt.

:at EetreIt de Sarticulie­re ]ie kenhui]en ligt de situatie heel anders. 0et alle aInemers van medicijnen ]ijn er standEeta lingsregel­ingen aIgesSroke­n waarEij ]ij oS rekening kun nen oSnemen. %alraadjsin­g ]egt dat ]ijn EedrijI helaas de aIgeloSen Seriode strakker is geworden tegenover het 6int 9incentius =iekenhuis en het 'iakonessen­huis omdat die ]ich niet aan de Eetalingsa­I sSraken konden houden. 'it is te wijten aan de slechte fi nancisle situatie van de ]ie kenhui]en. 'e onderdirec­teur erkent dat dit SroEleem voor ]owel de ]iekenhui]en als het %*96 lastig is. 'e me dicijnenim­Sorteur is daarom continue in overleg met de]e twee ]iekenhui]en en in geval er levensredd­ende medicijnen nodig ]ijn is het %*96 wel Eereid in te komen ]egt het directieli­d.

%*96 is de grootste imSor teur van medicament­en en het voor]iet alle aSotheken en ]ie kenhui]en in het land. 1aast geneesmidd­elen worden Iar maceutisch­e grondstoff­en en medische verEruiksa­rtikelen door de]e imSorteur Einnen gehaald.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname