Times of Suriname

Rechter verdubbelt straf voor bedreigen en slaan moeder

-

PARAMARIBO - Rechter Danielle Karamatali verdubbeld­e gisteren de straf voor David K. Zij week af van de eis van twaalf maanden en legde David K twee jaar celstraf op voor het bedreigen en slaan van zijn moeder.

David K ging op 7 mei, 11 juni en 18 juni tekeer tegen zijn moeder. Volgens de rechter wordt de man steeds gewelddadi­ger. De man molesteerd­e zijn moeder als hij zijn zin niet kreeg.

Een van de keren bedreigde hij zijn moeder en begon alles in het huis omver te gooien. De moeder sloeg op de vlucht en zocht hulp.

Een andere keer rende David K achter de vrouw aan, die het terrein van de brandweer oprende om hulp te zoeken. David K haalde zelfs planken van de woning van zijn moeder om naar binnen te gaan. Hij stak rommel naast het huis in brand. Een buurvrouw doofde het vuur om te voorkomen dat het pand in brand vloog.

De moeder van David K zegt dat haar zoon om eten vroeg en dat gaf zij hem. Hij vroeg haar daarna naar geld, maar zij weigerde waarna hij tekeerging. Hij pakte een steen en gooide die op zijn moeder die aan haar borst werd geraakt. De magistraat merkt op dat de man doet alsof hij gek is, maar alles begrijpt. Zij zegt dat hij in zijn laatste woord aanvoerde dat hij vrijgelate­n wil worden.

David K ontkent een steen op zijn moeder te hebben gegooid. Hij zegt dat zijn moeder hem geen pot wilde geven om te koken, waardoor er ruzie ontstond. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname