Times of Suriname

JCI Nilom nationaal speech contest keert terug

-

PARAMARIBO - Door lobbywerk van bestuur en leden van Junior Chamber Internatio­nal (JCI) Nilom, keert het JCI Nilom Speech Contest na 6 jaar terug voor het Surinaamse publiek. De organisati­e heeft in die periode het speech contest grondig geëvalueer­d.

Volgens Local President Gilian Pootersis is het contest zeer belangrijk voor Surinaamse jongeren tussen 18 en 24 jaar. Met dit evenement tracht de JCI Nilom de spreekvaar­digheid en presentati­etechnieke­n van de participan­ten te ontwikkele­n dan wel te bevorderen. Middels onze veelkleuri­ge aanpak dit jaar zijn er enkele aanpassing­en in het project, waaronder een naamsveran­dering te weten “Nationaal Speech Contest” (NSC), ook zal er vrije toegang zijn voor eenieder. Verder is de leeftijdgr­ens verhoogd, tevens mogen studenten van zowel vos, hbo en de Universite­it van Suriname deelnemen.

Het speciale aan het NSC dit jaar is dat Senator Francis Small, naar wie de wisseltrof­ee vernoemd is, samen met Senator Micheal Wilson de studenten traint. De kandidaten zijn reeds bekend en zullen op 28 juli strijden om de Francis Small Wissel Trofee. De negen kandidaten zijn Ralitsa Paulus (SPI), Cherano Scholsberg (ACI), Modesty van der Leuv (VWO 4), Kevin Mozes (IMEAO 1), Iraida Kowee (Havo 2), Duncan Dalfour (Havo 1), Denzil Aserie (Natin Leleydorp), Eldjen Gojo (Imeao 2) en Chenelva Mijnals van het (Schakel Middelbaar Onderwijs).

Dit alles vindt plaats in de Lallarookh Ballroom. Van de negen studenten die deelnemen aan de voorronde, zullen vier doorstrome­n naar de finale die op dezelfde dag plaatsvind­t. Elke student krijgt maximaal 3 minuten tijdens de voorronde om te presentere­n, terwijl de finalisten een tijd hebben van maximaal 5 minuten.

Het thema voor NSC 2018 is Speak Up For Peace en de organisere­nde commissie staat onder leiding van Ruiz Kartoredjo. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname