Times of Suriname

7UXPS QRGLJW 3RHWLQ XLW YRRU QLHXZH WRSRQWPRHW­LQJ LQ 96

-

VS - 'e $merikaanse president 'onald Trump nodigt ziMn 5ussische ambtgenoot Vladimir 3oetin uit voor een nieuwe topontmoet­ing die in de herIst in de Verenigde Staten moet worden gehouden.

Trump heeIt ziMn 1ationaal Veiligheid­sadviseur -ohn %olton gevraagd om 3oetin uit te nodigen en de ontmoeting te organisere­n.

+et hooId van de $merikaanse nationale veiligheid 'an &oats heeIt gezegd dat hiM ³niet weet wat er tiMdens de eerste top tussen Trump en 3oetin besproken is´. 'ie ontmoeting was aIgelopen maandag in het )inse +elsinki. 2ok was &oats niet op de hoogte gebracht van de uitnodigin­g door Trump. 'at bleek tiMdens een interview tiMdens het $spen Securit\ )orum waar &oats te gast was. +iM reageerde daar verrast toen Mournalist­e $ndrea 0itchell hem vertelde over de invitatie. Trump zei eerder op Twitter al dat hiM uitkiMkt naar de tweede ontmoeting met ziMn 5ussische ambtgenoot. ³'e top was een groot succes ondanks de nepnieuwsm­edia´ aldus de $merikaanse president. ,n een interview met de $merikaanse televisiez­ender CNBC stelde Trump donderdag nog dat hiM 3oetins ³ergste viMand´ zal ziMn als de relatie tussen de landen niet bliMkt te werken. 0eteen hierop stelde de president dat het wel positieI is als de landen een goede verstandho­uding hebben.

Trump kreeg na afloop van de topontmoet­ing een lading kritiek over zich heen nadat hiM zei dat hiM ziMn 5ussische ambtgenoot gelooIde toen die beweerde dat ziMn land niets met het hacken van de 'emocratisc­he 3artiM te maken had. Veel mensen reageerden verontwaar­digd omdat &oats het huidige hooId van de $merikaanse inlichting­endiensten het tegenoverg­estelde gezegd heeIt. Trump nam ziMn woorden een dag later terug om woensdag weer dezelIde Iout te maken. Toen stelde hiM dat de Verenigde Staten geen doelwit van 5usland meer ziMn. 'at is het tegenoverg­estelde van een inschattin­g die &oats vorige week maakte.

5usland heeIt betrokkenh­eid overigens altiMd ontkend.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname