Times of Suriname

%KDJZDQGDV YHUUDVW .DVGLUDQ

-

D$MME1 - De talentvoll­e jeugdige dammer $rZien BhagZandas ]orgde voor een verassing tijdens de interne damcompeti­tie bij &ombinatie¶ , die donderdag Zerd voortge]et. De talentvoll­e dammer BhagZandas had $rmand Kasdiran als opponent.

+et Zerd een bij]onder interessan­te partij Zaarbij BhagZandas in een om schijvenst­and ]ijn tegenstand­er verraste met een verborgen combinatie Zelke uiteindeli­jk resulteerd­e in Zinst voor hem. +ad Kasdiran even verder gekeken dan ]ou de partij in een remise eindigen.

2udere broer 6antosh BhagZandas had de sterke +endrik Kerto tegenover ]ich. 2ok de]e partij Zas ]eer enerverend. Kerto dacht middels een om ruil door te breken naar dam. Maar hij ]ag over het hoofd dat 6antosh hem na de ruil meteen ]ou verhindere­n. Kerto Zas genood]aakt nog een schijf te offeren. Beide dammers behaalden de damlijn, maar BhagZandas Zon toch door overmacht. Door de]e overZinnin­g gaat 6antosh ongeslagen fier aan kop met

punten uit partijen.

6atish &handai Zon in het eindspel ook middels overmacht van 6anjay Beharie. De langste partij Zas die tussen de tZee oud-jeugdkampi­oenen Jerry 6adiek en 5egie Koetoe. Een machtige Zedstrijd Zaarbij Koetoe op een gegeven moment in het middenspel - speelde. Jerry voerde daarna fraai een

-]etten diepe combinatie uit naar dam met schijf nadeel. Bij goed spel moest hij gemakkelij­k Zinnen. Jerry geraakte echter in tijdnood. 2p een bepaald moment had Koetoe vier minuten bedenktijd over en Jerry slechts seconden. De ]eer gedreven sneldammer 6adiek presteerde het om alsnog de Zinst op te eisen. 1a de partij Zees de klok aan 6adiek seconden en Koetoe seconden, Zat betekende dat de laatstgeno­emde de partij verloor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname