Times of Suriname

9RRUEHUHLG­LQJ +DOYH 0DUDWKRQ LQ YROOH JDQJ

-

$7/E7IEK - De 6urinaamse $tletiek Bond 6$B verZacht een goede opkomst voor de =uid-$merikaanse halve marathon. Daarom ]ijn de voorbereid­ingen in volle gang. 2p augustus Zordt de]e Zedstrijd voor het eerst in 6uriname gehouden en de uitnodigin­gen ]ijn nationaal en internatio­naal al de deur uit.

De 6$B heeft een ochtendrac­e gepland en de start ]al ]ijn om . uur bij het oude 9laggenple­in op het 2nafhankel­ijkheidspl­ein. De finish is eveneens op de]elfde plek. $lleen atleten uit de landen aangeslote­n bij de =uid-$merikaanse $tletiek )ederatie &onsudatle kunnen dingen naar het kampioensc­hap. De minimumlee­ftijd is jaar. Momenteel ]ijn er al aanmelding­en uit &hili en 3eru. 2ok vanuit )ransGuyana is er belangstel­ling, terZijl de]e atleten niet kunnen meedingen naar het kampioensc­hap.

De 6$B hoopt dat de veel 6urinaamse atleten ]ich ]ullen inschrijve­n. 9oor de]e race Zorden speciale voorbereid­ingen getroffen. Er is nu al een nauZe samenZerki­ng met Josp 5odolfo Eichler, de 7echnical Delegate van de I$$), die de race ]al begeleiden. Eichler ]al uiteindeli­jk ook de route officieel certificer­en. De voorbereid­ing voor het uit]etten en meten Zordt nu door de 6$B gedaan.

De route ziet er als volgt uit: Start:

het oude 9laggenple­in na- bij de eerste mast, /$ 2nafhankel­ijkheidspl­ein, 5D Kleine :aterstraat, 5$ &ornelis JongbaZstr­aat, 5D &ornelis JongbaZstr­aat, /$ Bonistraat, /$ Basitostra­at tot aan keerpunt nabij Basitostra­at , 5D Basitostra­at, 5$ Bonistraat, /$ $nton DragtenZeg, 5$ /eonsberg, /$ $nton DragtenZeg, 5D &ornelis JongbaZstr­aat, 5D Kleine :aterstraat, 5D 2nafhankel­ijkheidspl­ein, 5$ 2nafhankel­ijkheidspl­ein tot aan finish nabij het oude 9laggenple­in.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname