Times of Suriname

9RRU]LWWHU $6 5RPD JHVWUDIW

-

92(7BA/ - -ames 3allotta mag zich drie maanden niet vertonen bij wedstrijde­n die door de 8()A worden georganise­erd. 'e voorzitter van A6 5oma heeft die straf vrijdag gekregen voor zijn uitspraken na de returnweds­trijd tegen /iverpool in de halve finale van het vorige &hampions /eague-seizoen. Bovendien moet 5oma een boete van . euro betalen vanwege misstanden tijdens het duel.

5oma won de wedstrijd op

mei met - , maar dat was niet genoeg na een eerdere nederlaag. 3allotta noemde de arbitrage na afloop ‘een absolute grap’. +ij vond dat 5oma op meerdere sleutelmom­enten werd benadeeld de eigenaar wees onder meer naar een niet bestrafte handsbal van 7rent Ale[ander-Arnold en een overtredin­g op 3atrik 6chick in het strafschop­gebied. +ij vond het ‘beschamend’ en riep op tot het gebruik van de 9A5 in de &hampions /eague. +et is niet de eerste keer dat 3allotta wordt bestraft voor zijn gedrag. 'e preses anne[ mede-eigenaar van 5oma dook na de - overwinnin­g op Barcelona in de kwartfinal­e achterwaar­ts de fontein in op het beroemde 3iazza del 3opolo, en moest daarvoor een boete van vijfhonder­d euro betalen. 'e zestigjari­ge Amerikaan deed dat zonder morren, maar heeft nog niet gereageerd op de nieuwste straf die hem ten deel is gevallen.

Behalve dat de voorzitter drie maanden aan de zijlijn staat in (uropese duels, kreeg de club 5oma dus ook een boete van

. euro. 'e organisati­e zou niet op orde zijn geweest tijdens het duel met /iverpool. =o werd een trap geblokkeer­d en konden supporters vuurwerk afsteken. 5oma had eerder al een boete gekregen van

. euro voor misdraging­en van supporters op Anfield voorafgaan­d aan de eerste ontmoeting. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname