Times of Suriname

)DEULNDQW %DWDYXV HQ 6SDUWD ERHNW ODJHUH ZLQVW

-

H((5(19((1 - )ietsenbedr­ijf $ccell *roup, Ket moederbedr­ijf van merken als Batavus, 6parta en .oga, Keeft in de eerste Kelft van dit jaar een licKt lagere winst op een vrij stabiele omzet beKaald. De winstgeven­dKeid kwam onder druk te staan door kosten voor de reorganisa­tie van Ket bedrijf. De nettowinst ging met bijna

procent omlaag tot , miljoen euro in vergelijki­ng met een jaar geleden. 2peratione­el was een winstdalin­g met procent tot , miljoen euro te zien. De omzet nam licKt toe tot miljoen euro. $ccell kondigde in maart een reorganisa­tie aan, met meer focus op e-bikes en verbeterin­gen bij marketing en online verkoopkan­alen. 2ok zijn er veranderin­gen in Ket management en versimpeli­ng van de organisati­e. Het bedrijf trok Kiervoor in de eerste Kelft van dit jaar miljoen euro uit. 7opman 7on $nbeek spreekt voor dan ook over µ¶een transitiej­aar waarbij de kosten voor de baten uitlopen¶¶. Donderdag werd nog de komst van een nieuwe financieel directeur aangekondi­gd.

$ccell meldde verder dat in de afgelopen zes maanden meer sportieve elektriscK­e fietsen zoals e-mountainbi­kes zijn verkocKt, maar dat wel sprake was van een daling in de verkoop van reguliere fietsen. ,n Duitsland, de grootste markt voor $ccell, stegen de inkomsten juist met meer dan

procent.

De ondernemin­g uit Heerenveen verwacKt dat in de tweede Kelft van dit jaar verdere omzetgroei wordt beKaald door Kogere verkopen van ebikes en duurdere reguliere tweewieler­s. 2ver Keel denkt $ccell dat de omzet en Ket bedrijfsre­sultaat Koger zullen uitvallen. De fietsenfab­rikant Keeft een doelstelli­ng uitgesprok­en om de omzet de komende vijf jaar te verKogen naar , miljard euro.

2ok staat $ccell open voor overnames. 2nlangs werd bekend dat Ket bedrijf Ket 9elosopK\, de producent van bakfietsme­rk Babboe, volledig inlijft. Babboe werd ruim tien jaar geleden gewntroduc­eerd en is inmiddels (uropees marktleide­r en actief in landen. 9elosopK\ Koudt zicK ook bezig met elektriscK­e bezorgbakf­ietsen voor stedelijk gebruik, een snelgroeie­nde markt.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname