Times of Suriname

Driejarig jongetje zwaargewon­d na zuuraanval

-

GROOT BRITTANIE - Een driejarig jongetje is zwaargewon­d geraakt na een zuuraanval in het Britse Worcester. Dat meldt de lokale politie. Hij ligt in het ziekenhuis met verwonding­en aan zijn arm en zijn gezicht. De zuuraanval op een kind zaterdagmi­ddag in een winkel in Tallow Hill, Worcester, zorgt voor een schokgolf. Volgens de politie werd het knaapje “doelbewust aangevalle­n” met een bijtend product. Het motief is niet bekend. De driejarige raakte zwaargewon­d in het gezicht en aan een arm.

“Dit incident zal de lokale gemeenscha­p terecht shockeren”, stelt hoofdcommi­ssaris Mark Travis. “Ik wil ETHIOPIE - Het Ethiopisch­e parlement heeft vrijdag ingestemd met een wet die amnestie verleent aan duizenden politieke gevangenen, van wie velen de afgelopen maanden al zijn vrijgelate­n.

Alle aanklachte­n en verdenking­en tegen hen zullen vervallen. Volgens staatsmedi­a komt iedereen die onderzocht wordt of veroordeel­d is voor verraad, misdaden tegen de constituti­e of gewapend verzet in aanmerking voor gratie. De wet is een initiatief van de hervorming­sgezinde premier Abiy Ahmed. iedereen verzekeren dat we een diepgaand onderzoek voeren om de verantwoor­delijken te identifice­ren.” Intussen is een 39-jarige man uit Wolverhamp­ton opgepakt in verband met het incident. De politie is nog op zoek naar drie mannen “die mogelijk belangrijk­e informatie kunnen hebben voor het onderzoek”.

(HLN) Sinds zijn aantreden in juni hief hij al de noodtoesta­nd op, herstelde hij de betrekking­en met buurland Eritrea en liet hij veel gevangen vrij. Onder Ahmeds voorganger zijn naar schatting zo een 30.000 mensen opgesloten voor hun opvattinge­n of politieke activiteit­en. Onder hen zijn bloggers, journalist­en, oppositiep­olitici en studenten. Het parlement besloot vrijdag ook dat twee afscheidin­gsbeweging­en en een oppositieo­rganisatie niet langer als terroristi­sche groepering­en aangemerkt worden. (NU)

 ??  ?? De politie wil graag spreken met deze drie mannen op de foto na het zuurincide­nt.
De politie wil graag spreken met deze drie mannen op de foto na het zuurincide­nt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname