Times of Suriname

,2& QLHW EH]RUJG RYHU ELGSURFHGX­UH VSHOHQ

-

2/<M3,6&+ ,2& voorzitter 7homas %ach is ondanks het afhaken van 6ion en *raz voor de organisati­e van de :interspele­n van tevreden over hoe de proce dure vooralsnog loopt. 6ion, die overwoog om de schaats wedstrijde­n tijdens de spelen in 1ederland te houden, trok het bid vorige maand in, nadat de inwoners zich in een refe rendum tegen de organisati­e uitspraken.

*raz haakte deze maand af, omdat de lokale overheid geen steun uitsprak voor een bid. (r zijn daardoor nog vijf gegadigden een gezamenlij­k bid van de ,taliaanse steden 7urijn en Milaan, het =weedse 6tockholm, het 7urkse (rzurum, &algar\ in &anada en het -apanse 6apporo. %ach stelt zich geen zorgen te ma ken over de procedure. ³:e zijn zeer tevreden over de huidige status´, zei de 'uitser vrijdag in =witserland na een driedaagse bijeenkoms­t van het uitvoerend comité van het ,2&.

'e verwachtin­g is dat nog en kele kandidaten afhaken voor er in oktober van volgend jaar in Milaan wordt gestemd over de toewijzing. ³,n een ideale wereld verloopt dit met me dewerking van de relevante kandidaat steden´, aldus %ach. Mogelijk is 6apporo de eerstvolge­nde afhaker. +et -apanse bidcomité vermoedt meer kans te maken op de or ganisatie van de :interspele­n van . 'e komende twee 6pelen zijn op $ziatische bodem, in 7okio , zo mer en 3eking , win ter . 3arijs organiseer­t de =omerspelen van , vier jaar later is /os $ngeles aan de beurt.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname