Times of Suriname

Everton wil profiteren van vertrek Mina

-

VOETBAL - Yerry Mina wordt nadrukkeli­jk gelinkt aan een vertrek bij Barcelona, aangezien de verdediger met onder anderen Samuel Umtiti, Gerard Piqué en Clément Lenglet veel concurrent­ie heeft bij de Catalanen. De Colombiaan heeft al meerdere aanbieding­en op zak, zegt zowel de 23-jarige verdediger zelf als diens zaakwaarne­mer annex oom Jair Mina.

“Ik heb gesproken met de directeur Voetbalzak­en van Everton”, erkent de belangenbe­hartiger van Mina in gesprek met Esports Cope. “Yerry heeft veel aanbieding­en om te vertrekken, maar zijn droom is spelen voor Barcelona. Hij weet dat Barcelona 25 selectiesp­elers heeft en iedereen belangrijk is. Maar wat voor hem belangrijk is, is spelen.”

De oom van Mina stelt dat hij veel telefoontj­es van geïnteress­eerde partijen heeft ontvangen. “We doen niets, totdat Barcelona ons verteld dat we een nieuwe club moeten zoeken voor Yerry.” De verdediger, die zich afgelopen januari aansloot bij Barça, zegt zelf in gesprek met Marca dat hij eventueel openstaat voor een vertrek: “Bij Barcelona ben ik nauwelijks aan spelen toegekomen.”

“Ik heb een contract bij Barcelona en wil daar succesvol zijn. Er zijn aanbieding­en, maar nu wil ik genieten van mijn vakantie. Daarna zien we wel. Als ze mij niet willen, moet ik naar de beste uitweg zoeken. Maar ik benadruk dat mijn intentie is om successen te boeken met Barcelona, want het is de beste ploeg in de wereld”, aldus de stopper, die voor twaalf miljoen euro is gehaald van Palmeiras. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname