Times of Suriname

Somohardjo mikt op 40 duizend mensen

-

PARAMARIBO - De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) gaat stunten bij de herdenking van 128 jaar Javaanse Immigratie. De oppositiep­artij gaat voor het maken van een statement door de herdenking­sdag te koppelen aan

en Dag der Inheemsen. Partijvoor­zitter Paul Somohardjo praat over het trekken van zeker 40 duizend bezoekers op 9 augustus.

Bigismadei

De festivitei­ten worden gehouden in Commewijne en wel te Mariënburg en Nieuw-Amsterdam. Vanuit het Openluchtm­useum te Nieuw-Amsterdam worden de senioren met bussen gebracht naar Mariënburg, waar de Bigismadei wordt georganise­erd.

Somohardjo praat over een grote logistieke operatie. “Het wordt echt geen pikipikipr­ei”, zegt de PLvoorzitt­er.

Hoewel de evenemente­n van 9 augustus vanuit een politieke partij gebeuren, is het volgens Somohardjo geen aangelegen­heid van alleen partijlede­n, vooral als het om de Bigismadei gaat. “Wij maken geen onderschei­d, iedereen mag komen.

De bigisma’s die naar Mariënburg willen gaan, zullen met tourbussen pendelen. Daar gaan we ook voor zorgen. Een soort sightseein­g vanuit Nieuw-Amsterdam naar Mariënburg en ook vanuit Leonsberg met de boot naar Nieuw-Amsterdam.” Opmerkelij­k is dat de Nationale Commissie Herdenking Jubileumja­ren 2018 namens de overheid ook activiteit­en heeft gepland. Die praat over landelijke activiteit­en met als thema ‘Samen met Elkaar’.

Tijdens de activiteit­en van de PL in Commewijne zijn er toespraken gepland, waaronder een presentati­e van partijvoor­zitter Somohardjo. Hij zal het ‘sociaal beleid’ van de regering onder een ‘vergrootgl­as’ plaatsen en daar zijn commentaar op geven. “Het wordt iets groots”, belooft de oppositiel­eider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname