Times of Suriname

Tamanredjo krijgt SZF-filiaal

-

PARAMARIBO – Een delegatie met aan het hoofd president Desi Bouterse was voor een werkbezoek in het district Commewijne.

Tijdens dit bezoek hebben de bewoners van Tamanredjo het verzoek gedaan aan de president voor een filiaal van het Staatsziek­enfonds (SZF) in het gebied.

Rick Kromodihar­djo, directeur van het SZF, die ook deel uitmaakte van de delegatie, nam samen met het staatshoof­d terstond het besluit om een filiaal te openen in het gebied. “Wij brengen de service naar de mensen. Hiermee hebben wij voldaan aan de vraag en de behoefte van de omwonenden”, stelt de directeur. Het SZF is momenteel aan het oriënteren waar een geschikt pand staat dat het kan huren. Over het personeel voor het filiaal zegt de SZF-directeur, dat er op dit moment mensen werkzaam zijn op het hoofdkanto­or, die in het gebied woonachtig zijn en tewerkgest­eld zullen worden aldaar. “Het doet me goed dat ‘te din s’ma e uitte din behoefte’, wij meteen kunnen inspelen”, zegt Kromodihar­djo. Het filiaal wordt binnen een maand geopend in Tamanredjo.

Het SZF doet er alles aan om zijn service zo dichtbij mogelijk naar de mensen te brengen. Zo heeft het samen met het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting een plan bedacht om mobiel te zijn voor de basiszorgv­erzekerden in de gebieden die moeilijk begaanbaar zijn. Binnenkort zal een team bestaande uit medewerker­s van het ministerie en het SZF, een pilotproje­ct uitvoeren om die service ook naar die gebieden te brengen. “We gaan dus kijken hoe wij de kaarten kunnen brengen naar de gebieden”, geeft de directeur aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname