Times of Suriname

:agen Pet e[plosieYen geYonden naEiM 3ariMs

-

)RAN.RIJ. 2p de par king van een winkelcent­rXm in 6arcelles ten noorden van 3ariMs heEEen ordedienst­en dinsdagavo­nd een aXto met explosieve­n gevonden. 'at heEEen welingelic­hte Eronnen Eevestigd nadat het nieXws gisterocht­end in de krant Le Parisien stond. 9olgens enke le media zoX ppn van de inzit tenden Redoine )awd geweest ziMn, een vermaarde roofover valler die eerder deze maand op spectacXla­ire wiMze Xit de gevangenis ontsnapte. 9olgens de eerste elementen van het onderzoek Eegon alles met een Eanale wegcontrol­e. ³*endarmes wilden de inzit tenden van een wagen contro leren die een tankstatio­n aan het oEserveren waren. Ze ont trokken zich aan de controle en vlXchtten in de richting van 6arcelles´, zo is vernomen Xit gerechteli­Mke Eronnen.

6amen met een politietea­m zetten de gendarmes de ach tervolging in. Ze troffen de wagen aan in een ondergrond se parking van een winkel centrXm. 'e twee inzittende­n waren spoorloos. In de koffer troffen de ordedienst­en explo sieven en valse nXmmerpla ten aan. +et is nog ondXide liMk waarvoor de explosieve­n Eestemd waren, verklaarde de adMXnct procXreXr van 3ontoise.

9olgens verscheide­ne )ranse media zoX Redoine )awd ppn van de inzittende­n van de aXto geweest ziMn. 'e crimineel ontsnapte Eegin deze maand met een helikopter Xit een )ranse gevangenis ten zXid oosten van 3ariMs. 2ndanks een grootschal­ige klopMacht is )awd nog steeds op vriMe voe ten.

(DeMorgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname