Times of Suriname

0a\ neePt onderKande­lingen Ere[it oYer

-

*R227 BRI77ANI( 'e Britse premier 7heresa 0a\ heeft formeel de leiding geno men over de onderhande­lin gen over het vertrek van haar land Xit de (8. 'at Eetekent volgens Britse media dat het 0inisterie van Brexit invloed verliest.

³Ik zal leiding geven aan de onderhande­lingen met de (Xropese 8nie¶¶, stelde de premier in een verklaring. +et kantoor van de premier Eeschikt al over een speci ale Erexit eenheid. 0a\ Eena drXkt dat het Erexitmini­sterie wel het voortoXw EliMft nemen EiM de voorEereid­ingen voor de Erexit. 2ok zei 0a\ dat minister 'ominic RaaE als haar adMXdant zal optreden. &ritici stellen dat RaaE wordt gedegradee­rd. ³'e premier heeft laten zien hoe wei nig vertroXwen ze heeft in de nieXwe Erexitmini­ster¶¶, conclXdeer­t de /iEeraal 'emocratisc­he parlementa­ri er /a\la 0oran. 'e conserva tief John Whittingda­le zei dat de topadviseX­r van 0a\, 2ll\ RoEEins, feiteliMk de nieXwe Erexitmini­ster is.

RaaE EenadrXkte zelf dat de premier altiMd al de leiding had over de onderhande­lin gen. +et is nog ondXideliM­k of het EeslXit Eetekent dat 0a\ persoonliM­k gaat onderhande len met 0ichel Barnier. +aar topamEtena­ar RoEEins zei dat te EetwiMfele­n. 9orige week legde de Britse premier een Eom onder al gemaakte af spraken met de (8 door plot seling het Ierse grensakkoo­rd weer onderXit te halen. Zowel voor het 9erenigd .oninkriMk als de rest van de (8 kan het Xitlopen op een rampen Erexit. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname