Times of Suriname

Hittegolf Japan geclassifi­ceerd als natXXrraPp

-

JA3AN +et land van de riMzende zon moet nog her stellen van de overstromi­n gen van vorige maand, maar kriMgt nX te maken met een nooit eerder geziene hitte golf. (n die wekt Eezorgd heid over de 2l\mpische spelen van in 7okio. 'e Japanse overheid heeft de hittegolf die het land teistert officieel geclassifi­ceerd als een natXXrramp. In de stad .Xmaga\a, vlakEiM 7okio, werd op maandag een record temperatXX­r geregistre­erd van , graden &elsiXs. 'e hoogste temperatXX­r ooit ge meten in het land. 6inds Ee gin MXli ziMn er in Japan al mensen overleden aan de hit te en meer dan . men sen werden gehospital­iseerd volgens een verklaring van het Agentschap voor Brand en Rampen. 9ooral EeMaarden heEEen het moeiliMk, maar onder de dodeliMke slachtof fers was er onder andere ook een zesMarige Mongen die het EewXstziMn verloor na een schoolXits­tap en minX ten later overleed. <oshihide 6Xga, een woordvoerd­er van de Japanse overheid, liet gis ter weten dat de schoolva kantie dit Maar mogeliMk ver lengd wordt en de overheid voorziet in financieri­ng zodat elke Japanse school XitgerXst is met airconditi­oning tegen volgende zomer.

'e dodeliMke hitte van dit Maar wekt Eezorgdhei­d op over de 2l\mpische spelen van in 7okio. Japanse zomers ziMn EerXcht vanwege hXn extreme hitte en vochtighei­d en men vreest voor de ge zondheid van atleten en toe schoXwers tiMdens de 6pelen. <Xriko .oike, goXverneXr van de Japanse hoofdstad, Eeloofde deze week dat ze maatregele­n tegen de extre me hitte even EelangriMk acht als terreXrEes­triMding ³In Eeide gevallen gaat het over de Eeschermin­g van mensen levens.´

7ot midden MXli zorgde nood weer nog voor overstromi­n gen in het land, met doden als gevolg. BXrgers getroffen door de overstro mingen, verEliMven in schXil plaatsen of Eeschadigd­e hXi zen en ziMn daardoor extra kwetsEaar voor de hitte. 7ot midden aXgXstXs EliMft het kwik Eoven de graden, zegt het officiële weeragent schap van Japan.

(DeMorgen)

 ??  ?? Een Japanse vrouw gebruikt een paraplu en een draagbare ventilator tegen de hittegolf die Japan teistert.
Een Japanse vrouw gebruikt een paraplu en een draagbare ventilator tegen de hittegolf die Japan teistert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname