Times of Suriname

$JHQWVFKDS 91 PRHW 3DOHVWLMQV­H PHGHZHUNHU­V RQWVODDQ

-

3$/ES7,1$ 7he 8nited 1ations 5elieI and :orks $genc\ Ior 3alestine 5eIXgees in the 1ear East 815:$ het agentschaS Yan de 9erenigde 1aties Yoor de 3alestijns­e YlXchtelin­gen heeIt gisteren bekendge Paakt dat het Peer dan Pedewerker­s in *a]a en oS de :estelijke JordaanoeY­er Poet ontslaan oPdat de 9erenigde Staten Yeel Pinder betalen Yoor de werking Yan de organisati­e.

815:$ woordYoerd­er &hris *Xnness Peldde in een Pededeling dat de or ganisatie 3alestijns­e werknePers oS de :estelijke JordaanoeY­er gaat ontslaan en in de *a]astrook. Daarnaast ]al de organisati­e Peer dan werknePers Pet een Yoltijds contract Yoortaan een deeltijds con tract aanbieden.

+et gaat oP de eerste golI Yan ontslagen sinds de 9erenigde Staten in janXari aankondigd­en dat ]e dit jaar slechts Piljoen dollar ]Xl len bijdragen aan de organi satie. 9orig jaar kon 815:$ nog rekenen oS Piljoen dollar Xit :ashington. De $Perikaanse besSaringe­n YorPen Yoor de organisa tie ³een e[istentisle bedrei ging´ aldXs *Xnness.

De 9S ]ijn goed Yoor Srocent Yan de Iondsen Yan 815:$. De $Perikaanse regering eist een herYorPing Yan het agentschaS en wil haar bijdrage Sas oSnieXw Yerhogen als de 3alestijne­n Pet ,srasl aan de onderhan delingstaI­el gaan ]itten. De YredesgesS­rekken ]ijn sinds

oSgeschort.

815:$ leYert sinds

steXn aan Piljoenen 3alestijne­n die geregistre­erd staan als YlXchtelin­g in Jordanis /ibanon S\ris en de 3alestijns­e gebieden. Meer dan een halI Piljoen kinde ren gaat naar scholen Yan 815:$ dat ook ge]ond heids]org en sociale hXlS biedt. +et agentschaS stelt in het Midden 2osten Peer dan . Pensen tewerk hooId]akelijk 3alestijne­n.

(DeMorgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname