Times of Suriname

$MD[ PHW HHQ EHHQ LQ YROJHQGH URQGH

-

VO(7BAL - Aja[ staat met een been in de derde voorronde van de Champions League. Het Oostenrijk­se Sturm *raz werd in de Johan Cruijff ArenA met 2-0 verslagen. Op basis van de kansenverh­ouding had Aja[ een grotere uitslag moeten neerzetten.

Aja[ was in de eerste helft superieur aan Sturm *raz, dat nauwelijks een fatsoenlij­ke aanval kon opzetten en het moeilijk had. De Amsterdamm­ers waren dominant en creserden kans na kans. Het aantrekkel­ijke voetbal van Aja[ werd in de eerste helft slechts ppn keer beloond. 8itblinker Hakim =iyech bleef de Oostenrijk­se defensie bezighoude­n en de bal schoot na een kwartier spelen achter de blunderend­e Sturm *raz-goalie. Ook na de goal had Aja[ het voor het zeggen, maar de arbitrage floot de Amsterdamm­ers opvallend vaak terug vanwege buitenspel. Nadat Klaas-Jan Huntelaar vlak na de rust een grote kans kreeg om Aja[ op 2-0 te zetten, kroop Sturm *raz uit zijn schulp. De Oostenrijk­ers kregen een megakans om gelijk te komen, maar spits )abian Koch schoot van dichtbij naast. 7wee minuten later kreeg Aja[ een penalty, nadat Neres naar de grond werd gehaald. Lasse Sch|ne faalde in eerste instantie, maar de rebound werd door de Deen benut 2-0.

Het was voor Aja[ zaak om de nul te houden, al kon Sturm *raz nog nauwelijks gevaarlijk worden. Aan de andere kant slaagde Aja[ er niet in om de allesbesli­ssende 3-0 te maken. Kort nadat Huntelaar een levensgrot­e kans op de 3-0 miste voorzet van 7adic , mocht ook Daley Blind zijn debuut maken. Aja[ liet in de slotfase bij vlagen mooie dingen zien, maar verder dan 2-0 kwam het niet. De return is volgende week woensdag in Oostenrijk.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname